1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Tallinna Keskraamatukogu pälvis ETKA Andrase tunnustuse
Tallinna Keskraamatukogu pälvis ETKA Andrase tunnustuse

Tallinna Keskraamatukogu pälvis ETKA Andrase tunnustuse

Tallinna Keskraamatukogu koolitusprogramm „Seeniorid digitargaks“ pälvis  ETKA Andrase Tallinna aasta õpiteo tunnustuse.

Seeniorid digitargaks“ ehk digiseeniorid on aktiivsed ja digiteadlikud seeniorid, kes omandavad keskraamatukogu raamatukoguhoidjate juhendamisel digitarkusi. 2020. aasta kevadise eriolukorra ajal moodustatud digiseeniorgrupi liikmeid ühendab huvi digimaailma vastu ja soov selle võimalusi kasutama õppida. Digiseeniorid kohtuvad Skype’i vahendusel kaks korda kuus, et raamatukoguhoidjate juhendamisel digioskusi järk-järgult parandada.

Raamatukoguhoidjad käsitlevad digiseenioritega praktilisi teemasid, nagu infootsing internetis, nutiseadmerakendused, küberturvalisus, Google Maps, autoriõigus, sotsiaalmeedia jne. Kohtumistel osalevad ka külalised. Näiteks politseiameti ametnik Urmet Tambre rääkis küberturvalisusest ja Telia projektijuht Karl-Gustav Adamsoo andis ülevaate tehnoloogiast ja põlvkondade suhtlusest.

Grupiga on oodatud liituma kõik seeniorid, kes soovivad toetavas õhkkonnas tutvuda digimaailma võimalustega. Seeniorid on oodatud osalema ka Skype’i vestlusklubides, kus arutletakse seenioritele huvi pakkuvatel teemadel ja õpitakse uusi oskusi. Raamatukoguhoidjad kutsuvad seeniore ka erinevatele digikoolitustele, mis toimuvad eesti ja vene keeles vastavalt igaühe vajadustele.

Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsioon Andras on koolitusega tegelevate organisatsioonide ja üksikisikute katusorganisatsioon.

Head Uudised GoodNews