1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Tallinna linnapea Soulis: meil on Soulilt õppida
Tallinna linnapea Soulis: meil on Soulilt õppida

Tallinna linnapea Soulis: meil on Soulilt õppida

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart viibib Soulis sealse linnapea Won-Soon Parki kutsel.

Tänasel kohtumisel tutvustas Souli linnapea Tallinna linnapeale Souli andmetepõhist linnajuhtimist, mis tähendab, et linnajuhid saavad oma kabinetis reaalajas ülevaate kogu linna toimimisest.

„Sarnaselt Souliga on Tallinn e-teenustesse palju investeerinud, meile on kättesaadavad samasugused andmed ja olemas rohkemgi teenuseid, ent nii kompaktselt, keskselt ja kõigile kättesaadavalt meile andmeid veel ei esitata. Sain kinnitust, et peaksime selle teemaga kiiresti edasi liikuma,” sõnas Kõlvart.

Souli linnapea avaldas tunnustust, et Tallinna linnapea osaleb Souli jaoks nii olulisel foorumil ja panustab linnade suhete arendamisse. Souli linnapea omistas Mihhail Kõlvartile Souli aukodaniku tiitli.

Souli linnapea külastas Tallinna eelmise aasta oktoobris, et tutvuda riigi e-lahendustega ja linna e-teenustega ja uurida koostöövõimalusi, eelkõige digitaliseerimise, targa linna, e-valitsemise, küberturvalisuse innovaatiliste lahenduste ja teistes sama teema valdkondades. Nüüd on Tallinna linnapeal võimalus tutvuda samade teemadega Soulis ja esitleda Tallinna arenguid infotehnoloogiliste saavutuste vallas laiale ringkonnale.

Kõlvarti neli päeva kestva visiidi programmi mahub lisaks kahele konverentsipäevale ja kõrgetasemelistele kohtumistele Souli linnapea ja Korea parlamendi spiikriga tutvumine Souli arenguprojektidega, nagu aegunud linnaruumi ümberkujundamine, uued transpordilahendused, ringmajandus jms.

Mihhail Kõlvart jõuab Tallinna tagasi reede õhtul. Välisvisiidi ajal asendab teda abilinnapea Kalle Klandorf.

Head Uudised GoodNews