1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tallinna loomaaed kutsub 25. augustil juubelipeole
Tallinna loomaaed kutsub 25. augustil juubelipeole

Tallinna loomaaed kutsub 25. augustil juubelipeole

Tallinna loomaaed tähistab 80. juubeliaastat 25. augustil juubelipeol. 

Külastajad saavad osa võtta looma- ja taimemaailma tutvustavatest õppekäikudest ja töötubadest. Loomaaia töötajad räägivad aedikute juures külastajatele lähemalt loomaaias ja looduses elavatest paksunahalistest, jääkarudest, troopikamajade ja linnutiikide elanikest, piisonitest, kaamelitest ja amuuri leopardidest. Külla tulevad head sõbrad ja mitmed koostööpartnerid erinevatest loodushoiu- ja keskkonnaorganisatsioonidest. Räägitakse ohustatud taime- ja loomaliikidega kaubitsemise mõjust loodusele, tutvustatakse heategevusprojekte ja viise, kuidas loomade eest hoolitseda. Lisaks on kavas rongi- ja ponisõidud, viktoriinid, mängud ja palju muidki põnevaid tegevusi pere kõige väiksematele. Iseseisvalt saab avastada Veskimetsa õpperada ja erinevaid näitusi keskkonnahariduskeskuses. 

Teo-, pisiimetaja-, puu- ja nahkhiireretkede populaarsuse tõttu soovitatakse end neile loomaaia kodulehel aegsasti registreerida.

Hiiu Folgi laval loomaaia tuulikuplatsil esinevad ETV lastekoor Aarne Saluveeri dirigeerimisel, Tuuleviiul, Robirohi, Astrid Nõlvak ja Kaarli kanneldajad, Lõõtsavägilased, Anu Taul ja Tarmo Noormaa, Ida-Elina (Soome), Puuluup, Marko Matvere ja tänavu 30. sünnipäeva tähistav Väikeste Lõõtspillide Ühing. 

Külalise meelespea:

 ·      Loomaaia sünnipäev hoiab koos Hiiu Folgiga alkoholivaba joont. Loomaaia territooriumile ei pääse ei alkoholi ega klaastaaraga. 

·      Kingitust pole vaja kaasa tuua. Kui on soov loomaaiale midagi kinkida, rõõmustab loomaaed iga Tiigrioru, liigikaitselise tegevuse või loomaaia toetuseks kogunenud annetuse üle. 

·      Esmaabipunkt asub alpinaariumi juures lumelammasteaediku lähedal (läänevärav, Ehitajate tee 150).

·      Loomaaias pole lubatud täiskasvanutel ja üle 115 sentimeetri pikkustel lastel sõita jalgratta, tõukeratta, jooksuratta, rula, tasakaaluliikuri ja teiste sarnaste sõiduvahenditega. Võimaluse korral jäta need koju, kui loomaaeda tuled. Mõlema sissepääsu juures saab rattad loomaaias viibimise ajaks rattaparklasse hoiule jätta.

·      Kuna renditavate kärude arv loomaaias on piiratud, siis soovitab loomaaed võimaluse korral lastele võtta kaasa oma käru. 

Head Uudised GoodNews