1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Tallinna Talvefestival kutsub täna Rootsi-Mihkli kirikusse sõbrapäevakontserdile
Tallinna Talvefestival kutsub täna Rootsi-Mihkli kirikusse sõbrapäevakontserdile

Tallinna Talvefestival kutsub täna Rootsi-Mihkli kirikusse sõbrapäevakontserdile

Reedel alanud XV Tallinna Talvefestival “Tõsta pilk ja ava süda” rõõmustab linnaelanikke ja külalisi 14. veebruaril kell 15 Rootsi-Mihkli kirikus vaba sissepääsuga kontserdiga, kus esinevad noored talendid: tšellist Valle-Rasmus Roots ja “Klassikatäht” Tähe-Lee Liiv klaveril.

“Sõbrapäev on tore sündmus, mis lausa kutsub inimesi välja kodudest,” ütles festivali kunstiline juht Pille Lill ja lisas: “Tore on pakkuda sel päeval tasuta kontserdielamust pealinna ühes kaunimas kontserdisaalis.”

Festival jätkub 16. veebruaril Raekojas, kus lavale astuvad Eesti väljapaistvad interpreedid: saksofonist Virgo Veldi, klarnetist Toomas Vavilov ja klaveril Irina Zahharenkova. 18. veebruaril saab samas publik kuulata klarnetikvartetti koosseisus Marten Altrov, Martin Kuusk, Kerit Ilves ja Margus Parind.

Erakordse huumorisoonega tunnustatud Norra pianist Aksel Kolstad on taas Eesti publikuga kohtumas 19. veebruaril Mustpeade majas.

20. veebruaril tähistab festival suurejoonelise kontserdiga Kaarli kirikus Eesti Vabariigi sünnipäeva. Esinevad ETV Tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhendamisel, Kullo Huvikeskuse kooristuudio Raduga Natalja Kuzina juhendamisel ning trompetist Neeme Ots ja organist Tiia Tenno.

Tallinna Talvefestival pöörab tähelepanu abivajajatele ühiskonnas. PLMF on selleks loonud heateoalgatuse motoga “Tõsta pilk ja ava süda”. Selle aasta kampaania kogub vahendeid Pahkla intellektipuudega inimeste külakogukonna küünalde valmistamise töökojale kvaliteetsete töövahendite ja küünlavaha sulatamise seadmete uuendamiseks. PLMF eraldab selleks 25% festivali piletitulust ning kutsub häid inimesi ja organisatsioone ostma nii festivalipileteid kui ka annetama: MTÜ Muusikute Täiendõppe Keskus, EE037700771003227591, AS LHV Pank, märgusõna „Tõsta pilk ja ava süda“.

Head Uudised GoodNews