1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Tallinna valimiskomisjon kinnitas hääletamistulemused
Tallinna valimiskomisjon kinnitas hääletamistulemused

Tallinna valimiskomisjon kinnitas hääletamistulemused

Tallinna valimiskomisjon kinnitas oma koosolekul teisipäeval hääletamistulemuse seekordsetel linnavolikogu valimistel.

Oma hääle andis Tallinnas 191 615 valijat kokku 352 597 valimisõigusega elanikust. Sealhulgas andis elektrooniliselt oma hääle 88 127 valijat ja pabersedeliga 103 488 valijat.

Tallinna valimiskomisjoni esimehe, linnasekretär Priit Lello sõnul möödusid valimised ladusalt, ilma olulisemate takistuste ja vahejuhtumiteta. „Aitäh kõigile valijatele ja nendele tublidele inimestele, kes aitasid valimised tõrgeteta korraldada. Seekord oli valimisaktiivsus kõrgem kui eelmistel kohalikel valimistel: oma hääle andis 54,5 protsenti hääleõigusega inimestest, mis on hea tulemus praegustes koroonaviiruse puhangu tingimustes,“ ütles Lello.

„Hääletamine kaubanduskeskustes avatud valimisjaoskondades on hästi vastu võetud. Inimesed osalesid väga aktiivselt Mustamäe, Lasnamäe ja Põhja-Tallinna linnaosades avatud hääletamistelkides,“ ütles Lello. „Rekordiline oli elektrooniliselt antud häälte arv. Seda võis mõjutada inimeste soov viirusepuhangu ajal lähikontakte vältida ja ühtlasi usaldus e-hääletamise süsteemi vastu.“

Hääletamistulemuse kinnitamisele eelnes kõigi Tallinna linnavolikogu valimistel pabersedeliga antud häälte ülelugemine linna valimiskomisjonis, mida tehti esmaspäeva hommikust pärastlõunani Kalevi spordihallis. Elektrooniliselt antud häälte ülelugemise korraldas riigi valimisteenistus.

Esialgse hääletamistulemuse kindlakstegemiseks pühapäeva õhtul ja ööl vastu esmaspäeva loeti pabersedeliga hääled üle valimisjaoskondades ning väljaspool elukohta antud hääled linna valimiskomisjoni staabis Kalevi spordihallis.

Kokku aitas kohalikke valimisi Tallinnas ette valmistada ja korraldada rohkem kui 900 inimest, kellest suurem osa töötas valimisnädalal jaoskonnakomisjonides.

Tallinna hääletamistulemuse detailsemad andmed on kättesaadavad riigi valimisteenistuse kodulehel.

Head Uudised GoodNews