1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna visioonikonverents “Õnnelik linn“ ootab kaasa mõtlema
Tallinna visioonikonverents “Õnnelik linn“ ootab kaasa mõtlema

Tallinna visioonikonverents “Õnnelik linn“ ootab kaasa mõtlema

15. septembril korraldab Tallinna linnavolikogu Kultuurikatlas visioonikonverentsi „Õnnelik linn“, kus luuakse teemast lähtuv ideede mänguväljak, mis on jagatud kolme plokki: linn on lahendus, mitte probleem; linn, kus on aega – inimese mõõde linnas; ja intelligentne roheline maailmalinn.

Linnavolikogu esimehe Tiit Teriku sõnul võiks õnnelikuks linnaks pidada linna, kus inimestel on hea, mugav ja turvaline elada. „Inimeste ettekujutus õnnelikust linnast võib olla muidugi erinev. Tõenäoliselt sõltub see elukogemusest ja teadlikkusest, kuid see ongi hea, sest linn on linlaste ühisvara, mis luuakse koosloomes. Kindlasti peab aga linnakeskkond olema selline, mis vastaks võimalikult suure hulga elanike ootustele, kus õnnelik olemist toetavad nii linnaruum kui ka kõikvõimalikud pakutavad teenused,“ märkis volikogu esimees.

Konverentsi sisu on kantud eelmisel aastal linna edust Intelligentsete Kogukondade Foorumil, kui Tallinn pälvis maailma intelligentseima kogukonna tiitli. Konverentsi alamteemasid aitavad avada põnevad ettekanded ja nendele järgnevad vestlusringid, kus saavad sõna sotsiaalteadlased, arhitektid ja linnaplaneerijad, ettevõtjad, aga ka oma igapäevase tööga paremat linna kujundavad spetsialistid. Näiteks esinevad ettekannetega ettevõtja Robert Kitt, kirjanik Jan Kaus, Tallinna Ülikooli psühholoogiaõppejõud Avo-Rein Tereping, Taltechi tulevikulinna professor Jenni Partanen, Eesti inimarengu aruande „Linnastunud ühiskonna ruumilised valikud“ peatoimetaja Helen Sooväli-Sepping, Vantaa abilinnapea Hannu Penttilä jt.

Konverents on kutsetega ja Kultuurikatlas saab osaleda piiratud arv osalisi, kuid ettekannetest ja aruteludest on võimalik otseülekande vahendusel osa saada veebilehel. Samuti saab otseülekannet jälgida Pealinna ja Postimehe portaalide vahendusel. Konverentsile eelneval nädalal, 6.-10. septembrini on Kuku raadio eetris erisaadeteseeria „Tallinn – õnnelik linn“, milles saatejuht Mart Valneri eestvedamisel juhatavad teemad sisse visioonikonverentsi sisunõukoja liikmed.

Tallinna linnavolikogu 2021. aasta visioonikonverentsi sisunõukoja liikmed on Tiit Terik (Tallinna linnavolikogu esimees), Indrek Allmann (arhitektuuribüroo Pluss), Mihkel Kaevats (Tallinna strateegiakeskuse rohepöörde kompetentsikeskus), Andres Kollist (TLÜ Akadeemilise Raamatukogu direktor, Tallinna linnavolikogu innovatsioonikomisjoni esimees), Kadi Pärnits (Mainori juhatuse esimees, Tallinna linnavolikogu liige), Ralf-Martin Soe  (Taltechi targa linna tippkeskuse juhataja), Helen Sooväli-Sepping (Eesti inimarengu aruande “Linnastunud ühiskonna ruumilised valikud” peatoimetaja) ja Toomas Türk (Tallinna strateegiakeskuse tulevikulinna büroojuht).

Linnavolikogu korraldab visioonikonverentsi juba 17. korda.

Head Uudised GoodNews