1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinnas on rekordarv medaliga lõpetavaid gümnasiste
Tallinnas on rekordarv medaliga lõpetavaid gümnasiste

Tallinnas on rekordarv medaliga lõpetavaid gümnasiste

Tallinn tänas oma haridusasutusi õppeaasta jooksul tehtud töö eest ning tunnustas hariduskonkursside võitjaid ja abituriente.

Traditsioonilisele pidulikule abilinnapea vastuvõtule, mis toimus 15. ja 16. juunil Kakumäe Haven paadikuuris, olid kutsutud kõik haridusasutuste juhid ja lisaks gümnasistid, kelle hulgas on tänavu rekordarv medaliste. 12. klassi lõpetajaid on Tallinnas kokku 2996 õpilast, kellest hõbemedaliga lõpetajaid 235 ja kuldmedaliga lõpetajaid 223. Eelmisel aastal oli hõbemedaliga lõpetanuid 186 ja kuldmedaliga lõpetanuid 211 õpilast.

Aasta õpilase tiitli pälvisid 2020/2021 õppeaastal Aleksandr Beditski Tallinna Õismäe Vene Lütseumist, Calista Krass Gustav Adolfi Gümnaasiumist, Eva-Lotta Kiibus Tallinna Ühisgümnaasiumist, Henri Pihelgas Tallinna Mustamäe Gümnaasiumist, Katrin Gloria Heinat Tallinna Pae Gümnaasiumist, Oliver-Marcus Reimann Rocca al Mare Koolist, Olle Ilmar Jaama Vanalinna Hariduskolleegiumist, Roman Zolotarjov Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumist, Tuuli Hanson Kalamaja Põhikoolist ja Uku Gross Vanalinna Hariduskolleegiumist.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul tunneb linn suurt uhkust, et pealinna koolides õpib nii palju andekaid noori. „Kui mujal Eestis jäi medalitega lõpetanute arv madalamaks, siis Tallinn paistab seekord silma enneolematult suure arvu medalistidega: lausa üle 15% meie abiturientidest lõpetab gümnaasiumi kas kuld- või hõbemedaliga. Seepeale võib rõõmuga tõdeda, et meie õpilastele on põhimõtteliselt kõik Eesti ja maailma uksed lahti ja nad jõuavad kaugele. Võime taaskord nentida, et Tallinna hariduse kvaliteet on jätkuvalt väga kõrge ja on läinud paremaks ka koroonakriisi kiuste,“ sõnas Belobrovtsev.

Head Uudised GoodNews