1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Tallinnas toimub septembris European Jazz Conference
Tallinnas toimub septembris European Jazz Conference

Tallinnas toimub septembris European Jazz Conference

16.-19. septembrini toimub Tallinnas European Jazz Conference 2021.

Tallinn võõrustas konverentsi ka 10 aastat tagasi Euroopa kultuuripealinna programmi raames. “Eesti Jazzliit ja Jazzkaar on alates aastast 2011 järjepidevalt tegelenud Eesti džässi saavutuste tutvustamisega rahvusvahelisel areenil. Kui 2011. aastal Eestis toimunud kohtumisel oli delegaate ligi 100, siis kümne aasta jooksul on osavõtjate arv kasvanud üle kolme korra ning kui pandeemia olukorda segama ei hakka, on Tallinnasse oodata peamisi Euroopa džässifestivalide ja -kontsertide korraldajaid, aga ka agentuuride esindajaid ja ajakirjanikke,” märkis Eesti Jazzliidu rahvusvaheliste suhete juht Jaak Sooäär.

“European Jazz Conference’i toimumine tänavu Tallinnas on tunnustus meie heale tööle. Enim rõõmustame selle üle, et Eesti džässmuusikud on end rahvusvaheliselt tõestanud. Nüüd on taas parim võimalus näidata, et eestlased on tõelised džässiprofessionaalid, seda nii parimaid ja isikupärasemaid Eesti artiste Euroopa džässi eestvedajatele tutvustades kui ka korralduslikku kvaliteeti kõrgel hoides,” ütles Jazzkaare kunstiline juht Anne Erm.

Konverentsi pealkiri “Shapes of Jazz to Come” viitab Ameerika saksofonilegendi Ornette Colemani albumile “The Shape of Jazz to Come”, mille ilmumine 1959. aastal avas džässis täiesti uue perspektiivi.

Konverentsi raames toimub Vabal Laval ja Fotografiska Tallinnas Eesti artiste tutvustav muusikaprogramm, kus on üle 10 showcase-kontserdi ja lisaks hilisõhtused kontserdid teistes Telliskivi Loomelinnaku esinemispaikades. Muusikaprogrammi panevad kokku Jazzkaar ja Eesti Jazzliit koostöös Europe Jazz Networki liikmetest koosneva rahvusvahelise žüriiga. Muusikaprogrammi kandideerimiseks tuleb 14. maiks esitada esinemisavaldus. Showcase’ile kandideerimiseks tuleb samuti täita taotlus 14. maiks. Lõplik kava avalikustatakse juuli alguses.

Suursündmus toimub vastavalt septembris kehtivatele reeglitele ja vajadusel hübriidvormis nii, et osa delegaate saavad toimuvat jälgida oma kodudes.

European Jazz Conference’i toetavad kultuuriministeerium ja Tallinna linn. Konverents on osa Tallinna UNESCO muusikalinnaks kandideerimise programmist. Konverentsi viib läbi European Jazz Network koostöös Eesti Jazzliidu ja Jazzkaarega.

Head Uudised GoodNews