1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Tallinna päeval esinevad linnavolikogu rõdul Tõnu ja Melissa Jõesaar
Tallinna päeval esinevad linnavolikogu rõdul Tõnu ja Melissa Jõesaar

Tallinna päeval esinevad linnavolikogu rõdul Tõnu ja Melissa Jõesaar

Laupäeval, 15. mail kell 12 algab Tallinna linnavolikogu rõdul (Vana-Viru 12 ees) Tallinna päeva rõdukontsert, kus esinevad Tõnu Jõesaar (tšello) ja Melissa Jõesaar (viiul).

Tõnu Jõesaar on õppinud tšellomängu Tallinna Muusikakeskkoolis ja Eesti Muusikaakadeemias, samuti on ta end täiendanud välismaal. Ta on mänginud mitmetes orkestrites, kuid praegu kuulub ta ansamblitesse Floridante, C-Jam, Ars Revalia, Ardor, Väike Ring, Corelli Consort ja Klaaspärlimäng Sinfonietta.

Melissa Jõesaar alustas muusikaõpinguid samuti Tallinna Muusikakeskkoolis, kuid bakalaureusekraadi omandas ta juba USA-s. 2014. aastal suundus ta Barcelonasse, kus asus õppima vanamuusikat Kataloonia Muusikaakadeemias Manfredo Kraemeri juhendamisel. Sealsamas omandas ta kaks aastat hiljem magistrikraadi. Ta on teinud koostööd mitmete tuntud vanamuusikutega ning mänginud erinevates koosseisudes, nagu Trondheim Barokk (Norra), The Pocket Symphony (Venemaa), Baltic Baroque ja Väike Ring. Eestis mängib Melissa Jõesaar regulaarselt ansamblites Corelli Consort, Corelli Barokkorkester ja LaBande ning on ansambli Ars Revalia üks eestvedajatest. Lisaks viiulile mängib ta viola da gamba‘t ansamblis DeCovid Consort.

Püstijalakontserdil palutakse publikul kinni pidada hetkel kehtivatest piirangutest.

Head Uudised GoodNews