1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas valitakse taas linna parimat lumemurdjat
Tallinnas valitakse taas linna parimat lumemurdjat

Tallinnas valitakse taas linna parimat lumemurdjat

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet kuulutas ka tänavu välja konkursi „Tallinna linna lumemurdja“, mille peamiseks eesmärgiks on tunnustada tublisid majahoidjaid. Kandidaate saavad esitada kõik linnaelanikud 1. aprillini 2021.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on pealinnas talvekuude parimat majahoidjat valitud juba üle kümne aasta, vaid üks kord on konkurss lumepuuduse tõttu ära jäänud. „Meie eesmärgiks on välja selgitada ja tunnustada Tallinna korteriühistute ja erakinnistute majahoidjaid, kelle ülesandeks on teha lume- ja libedustõrjet ning tagada sellega ohutud liikumistingimused,“ selgitas Klandorf. „Just majahoidjate töö kvaliteedist sõltub, kui turvaliselt me saame ennast talvistel kõnniteedel tunda, kartmata libisemist või ohtlikke jääpurikaid. Seepärast kutsun kõiki kaaslinlasi oma majahoidjate head tööd märkama ja neid selle eest tänama.“

Konkursile „Tallinna linna lumemurdja“ võivad kandidaate esitada kõik linnaelanikud. Oma kandidaatidest saab teada anda linnaosade valitsustele e-posti teel kuni 1. aprillini 2021.

Kandidaate hinnatakse kahes etapis. Esiteks tutvuvad linnaosavalitsuste töörühmad oma linnaosas esitatud kandidaatide hooldatavate puhastusaladega ja küsitlevad elanikke. Seejärel edastatakse linnaosa kolm parimat kandidaati konkursi korraldustoimkonnale. Toimkond valib linnaosavalitsuste esitatud kandidaatide seast välja talve kõige eeskujulikuma majahoidja, kellele antakse üle tiitel „Tallinna linna lumemurdja“, ning veel kaks tunnustust väärivat majahoidjat. Auhinnaks konkursi võitjatele on Decora ehituspoe kinkekaardid.

Head Uudised GoodNews