1. Avaleht
  2. Haridus
  3. TalTech avab täna ettevõtlusuudiste portaali
TalTech avab täna ettevõtlusuudiste portaali

TalTech avab täna ettevõtlusuudiste portaali

Täna avab Tallinna Tehnikaülikool uudisteportaali Trialoog, mis toob ühte ruumi kokku ettevõtjad, avaliku sektori ja teadlased. Seda eesmärgiga aidata Eesti targemaks ja teadmispõhisemaks riigiks.

Portaali idee autor ja patroon on ülikooli ettevõtlusprorektor Erik Puura, kes märkis, et ettevõtete, riigi ja akadeemilise sfääri kolmikkoostööst sai juba üle 30 aasta tagasi kogu maailmas innovatsiooni alustala. „Ometi on sel koostööl alati ja kõikjal veel väga palju arenguruumi. Trialoogi üks missioone on, et tuleviku koostöö põhineks kvaliteetse informatsiooni, uuenduslike ideede ja koostöiste diskussioonide ringlusel,“ kirjeldas ettevõtlusprorektor vajadust portaali järele. Trialoogi lood võiksid panna mõtlema, kuidas elu Eestis paremaks teha nõnda, et võidaksid kõik.

Keerulises ja ülikiirete muutuste maailmas on üheks peamiseks edasiliikumise viisiks oskus hiiglaslikes infoväljades orienteeruda ning vastu võtta tarku ja tugevaid otsuseid. Kui me ise ei muutu ja juhi muutusi, siis muudetakse meid – see käib iga inimese, organisatsiooni ja kogu riigi kohta.

Märkimisväärne osa orientiiridest on raskesti leitav. Tallinna Tehnikaülikoolis töötab 130 rakenduslikku uurimisrühma, igal aastal kaitstakse üle 70 doktoritöö, ilmub üle 1100 teaduspublikatsiooni, toimub lepinguline koostöö rohkem kui 100 ettevõttega, leiab aset palju konverentse ja muid üritusi.

Sellest suur osa on meedias kirjeldamata ning Trialoog kogub säärased lood kokku moel, mis on lihtsamas keeles ja aitab mõista nii seda, mida tehnikaülikoolis tehakse kui ka seda, kuidas see ettevõtjat ning ühiskonda teenib. Aga kolmekõnes antakse aimu ka mujal maailmas toimuvast.

Just Trialoog on koht, kus Tallinna Tehnikaülikooli teadlased saavad jagada seda, kuidas nad oma valdkonda ja selle võimalusi näevad. „Meie tulemusmõõdikuteks ei ole niivõrd lugejate arv, kuivõrd just võime panustada kvaliteetsete teadmiste baasilt koostöö arendamisse, suurendada ülikooli ettevõtluskoostöö mahtu ning luua meie lõpetajatele paremaid võimalusi tasuva ja hingelähedase töökoha leidmiseks,“ nentis Puura.

Portaali rahastab Tallinna Tehnikaülikool. Portaalil on omaette toimetus, mis vastutab sisu loomise eest.

Head Uudised GoodNews