1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Täna algab Tallinna Arhitektuuribiennaali sümpoosion
Täna algab Tallinna Arhitektuuribiennaali sümpoosion

Täna algab Tallinna Arhitektuuribiennaali sümpoosion

Eesti ja Baltikumi olulisima arhitektuurifestivali Tallinna Arhitektuuribiennaal TAB 2019 avanädal toimub 11.-15. septembrini.

5. Tallinna Arhitektuuribiennaali teemaks on “Ilu loeb. Ilu tagasitulek”. Biennaali kureerib arhitekt Yael Reisner (UK). TAB koosneb viiest peasündmusest: sümpoosionist, kuraatorinäitusest, visioonivõistlusest, installatsioonivõistlusest, rahvusvahelisest arhitektuurikoolide näitusest ja satelliitprogrammist.

TAB 2019 konverentsiprogrammi kuuluv sümpoosion toimub 12-13. septembrini Kultuurikatlas. Sümpoosionit kureerib TAB 2019 peakuraator Yael Reisner. Selle eesmärk on ergutada valdkondadevahelist arutelu. Esinejate nimekirjast leiab filosoof Graham Harmani (USA), luuletaja Maria Lee (Eesti, fotol), matemaatik Ron Aharoni (Iisrael), arhitekt Sou Fujimoto (Jaapan) ja paljud teised.

Sümpoosion on suunatud eelkõige tegevarhitektidele ja arhitektuurivaldkonnas tegutsevatele professionaalidele, kuid pakub inspiratsiooni ja mõtlemisainet ka arhitektuurihuvilistele. Sümpoosioni ettekanded ja arutelud pakuvad võimalust viia end kurssi erinevate erialade vaatepunktiga ilule ja põletavate küsimustega tänasel arhitektuurimaastikul. Mainekad teadlased ja juhtivad arhitektid on pandud vastamisi paneeldiskussioonides, et arutada arhitektuuri, neuroteaduste, luule, matemaatika, tehisintellekti ja nende valdkondadega seotud digitehnoloogiate hetkeolukorra teemadel.

Head Uudised GoodNews