1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna algas talude registreerimine avatud talude päevale
Täna algas talude registreerimine avatud talude päevale

Täna algas talude registreerimine avatud talude päevale

Tänasest avanes avatud talude veebilehel talude registreerimine 19. juulil toimuvale avatud talude päevale. Kümnetele tuhandetele eestimaalastele suviseks tippsündmuseks saanud avatud talude päev kutsub talutootmisi ja ettevõtlikke maapiirkondi külastama tänavu juba kuuendat korda.

„Kutsun üles kõiki huvitatud talusid ja põllumajandustootjaid end kirja panema ning üritusel osalema. Vaadake seda kui võimalust tutvustada oma tegevust, tootmist ja piirkonda. Selle tulemusel võib kohalik toit ja kaup jõuda kaugemalegi kui ainult avatud talude päeva külastajate kodudesse,“ ütles maaeluminister Arvo Aller. „Viimastel aastatel on avatud talude päevast osa võtnud talude ja maapiirkonna ettevõtete arv püsinud 300 kandis – ootame põnevusega, kuidas läheb tänavu ja kes on uued tulijad.“

„Põllumajandustootjatel on muutuvas maailmas üha rohkem väljakutseid, millega nad peavad tegelema. Üheks selliseks on kujunenud oma olemasolu ja tegevuse põhjendamine – peame selgitama, et meie toodame igapäevaselt toitu tarbijate toidulauale ning me oleme oluline lüli maapiirkondade elujõu tagamisel. Talunike tegevus on tihedalt seotud keskkonnaga ja keskkonnahoid on talunike tegevuse ja töö oluline osa ja eesmärk,“ ütles Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht Kerli Ats. „Eestimaa Talupidajate Keskliit kutsub üles põllumajandusettevõtteid kuuendal üle-eestilisel avatud talude päeval külalistele oma uksi avama, kuna täna on meil – talunikel – oluline roll tarbijate teadlikkuse tõstmisel

„Avatud talude päev on põllumeeste ja talupidajate parim võimalus näidata, kuidas kasvatatakse head ja maitsvat Eesti toitu. Igatsusest oma juurte järele sõidavad tuhanded linnainimesed sel päeval maale oma hingekoju. Kutsume kõiki talupidajaid ja põllumehi avama külastajatele oma ettevõtted avatud talude päeval 19. juulil,“ lausus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Vahur Tõnissoo.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine registreerida avatud talude veebilehel. Registreerumine lõpeb 8. mail. Palume registreerimisel kindlasti teada anda, kas talu on avatud lisaks pühapäevale ka laupäeval. Samas tuleb meeles pidada, et avatud talude päeva põhipäev on pühapäev, 19. juuli ning sel päeval on külastajatele avatud kõik registreerunud talud.

Head Uudised GoodNews