1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Täna avab Coca-Cola Plaza Põhjamaade kaasaegseima kinosaali
Täna avab Coca-Cola Plaza Põhjamaade kaasaegseima kinosaali

Täna avab Coca-Cola Plaza Põhjamaade kaasaegseima kinosaali

IMG_6820Täna avab Eesti suurim kino Coca-Cola Plaza ümberehituste lõppedes uue kinosaali Scape, mis kuulub kõrgetasemelise tehnika ja uuenenud sisustusega Põhjamaade kaasaegsemate kinosaalide hulka. Uue saali esimeseks filmiks on “Paan: Reis Eikunagimaale”.

Forum Cinemase tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul toob Scape saal Eestisse täiesti uue kinonäitamise taseme. “Pärast uuendusi on meie kino suurim saal Balti riikide ja isegi  Põhjamaade kõige kaasaegseim saal. Filmielamust toetavad saali soetatud uue põlvkonna kinotehnika, mugavad ja suured istmed, uue kvaliteediga ekraan ja 3D prillid. Ootame kõiki kinno, et seda ise kogeda,” kirjeldab Kristjan Kongo. “Saali loomise üheks ajendiks on väga tihe konkurents Eesti kinoturul. Meie soov on pakkuda kinopublikule erakordset ja maailmatasemel filmielamust. Usun, et Coca-Cola Plaza Scape saal ei jää Eestis viimaseks.”

IMG_6855Uuendustesse on Forum Cinemas investeerinud ligi miljon eurot. Mahuka investeeringu käigus paigaldati kinosaali uue põlvkonna Barco 4K laserprojektor, mille suur valgusjõud tagab eredamad värvid ja kõrge teravuse.  Samuti on saalis kogu seina kattev ekraan ning olulise muudatusena on saali paigaldatud ka dünaamiline 68 kõlariga Dolby Atmos helisüsteem, mille kaudu jõuab ruumiline heli filmivaatajale viiest eri suunast. Kinoelamuse muudavad kõige selle juures veelgi mugavamaks eritellimusena valmistatud premium-klassi toolid.

8. oktoobril linastub uues Scape saalis esimese filmina 3D koguperefilm “Paan: Reis Eikunagimaale”. Lisaks hakkavad uues saalis jooksma populaarsust kogunud filmid “Everest”, “Marslane”, “Kõnd” ja “Legend”. Alates 6. novembrist linastub uues saalis kauaoodatud James Bondi järg “007 Spectre”.

Coca-Cola Plaza avati 2001. aasta kevadel 10 saaliga, lisaks eraldi premium-saal A. le Coq Sviit. 14 aasta jooksul on kino pidevalt ajaga kaasas käinud uuendades saalide tehnikat, sisustust, lisateenuste valikut ning kaasajastades e-kanaleid. Viimase aja suurema uuendusena avati selle aasta suvel uus ja mitmekesisema valikuga kinosnäki pood.

Forum Cinemas AS on Eesti suurim kinode operaator, kelle kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza, Tartus Ekraan ja Narvas kino Astri. Sel kevadel täitus Forum Cinemase 22 tegutsemisaasta. Alates 2013. aasta maist kuulub Forum Cinemas Põhjamaade suurimasse kinoketti Nordic Cinema Group.

VAATA GALERIID!
Fotod: Forum Cinemas

Head Uudised GoodNews