1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Täna avati uus Jõgeva põhikooli ja linnaraamatukogu hoone
Täna avati uus Jõgeva põhikooli ja linnaraamatukogu hoone

Täna avati uus Jõgeva põhikooli ja linnaraamatukogu hoone

1. septembril avati Jõgeval pidulikult põhikooli ja linnaraamatukogu hoone. Koolimaja ees toimunud aktusel laulis Jõgevalt pärit näitleja Hele Kõrve kunagi Alo Mattiiseni ja Jüri Leesmenti poolt Jõgeva gümnaasiumile kirjutatud koolilaulu, mille Jõgeva põhikool nüüd oma lauluna kasutusele võtab. Hele Kõrvet saatis akordionil Vladimir Karjalainen.

Hele Kõrve lõi koolipõlves kaasa Jõgeva gümnaasiumi kooliteatris Liblikapüüdja. Praegu samas kooliteatris kaasa löövad noored etendasid uue koolimaja siseõues lavastust, mis kõneles uue maja ehitamisest ja koduks kasvamisest. Lavastaja Lianne Saage-Vahur ja 85 noort näitlejat olid avamispeo külalistele elamuse pakkumiseks teinud ära suure töö. Avamispeo päevajuhiks oli raadioajakirjanik Märt Treier.

Jõgeva põhikooli direktor Triin Lõbu sõnas, et uue koolimaja avamine on märgiline sündmus nii vallale kui tulevastele lendudele. Direktor väljendas heameelt, et omavalitsus ja kogukond panustavad haridusse.

Jõgeva linnaraamatukogu direktor Meeri Remmelg nentis, et raamatukogul on täna erakordne pidupäev – esimest korda asutuse 106aastases ajaloos sai raamatukogu päris uued ruumid.

Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets sõnas, et igas kogukonnas on uus koolimaja märk, mida mäletatakse. Kantsler tõi välja, et Jõgeval on koostöö kogukonna, valla ja riigi vahel viinud korrastatud koolivõrguni, siin tegutseb tasemel riigigümnaasium ja nüüdsest ka kaasaegne põhikool. Kantsler kinkis linnaraamatukogule raamatu ministeeriumi ajaloost ning koolile GoPro seikluskaamera, et kiiretel asjadel silm peal hoida.

Jõgeva vallavolikogu esimees Raivo Meitus rääkis, et uus koolimaja on nii õpilastele kui õpetajatele turvaline, mugav ja inspireeriv. Ta kutsus kooliperet üles hoidma majas rõõmu, sõprus, head nalja ja harmooniat. Jõgeva vallavanem Aare Olgo märkis, et nüüd saavad lapsed Jõgeval kogu haridustee läbida väga heades tingimustes. Renoveeritud lasteaiad ja riigigümnaasium olid juba varem olemas. „Nüüd on ka vahepealne lüli põhikooli näol suurepärases korras,“ sõnas vallavanem.

KCR Ehituse juhatuse liige Siim Kroodo lausus, et edukas lõpptulemus saavutati tänu heale meeskonnale ja koostööle tellijaga. Kooli ja raamatukogu ehitustöid tegid OÜ KRC Ehitus ja AS Tartu Ehitus. Hoone projekteeris Kalle Vellevoog arhitektuuribüroost JVR OÜ ning sisekujundaja oli Tiiu Truus. Ehitustööd koos sisustusega läksid maksma 7,5 miljonit eurot, millest valla omaosalus oli 2,5 miljonit. Jõgeva põhikooli rekonstrueerimise ja sisustamise töid kaasrahastati Euroopa Regionaalarengu Fondist. Linnaraamatukogu hoone ehitas vald omavahenditega.

Uues Jõgeva põhikoolis läks esimesse klassi 66 last.

Head Uudised GoodNews