1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna saabuv Raekoja platsi jõulukuusk avab Tallinna jõuluhooaja
Täna saabuv Raekoja platsi jõulukuusk avab Tallinna jõuluhooaja

Täna saabuv Raekoja platsi jõulukuusk avab Tallinna jõuluhooaja

Advendiaja ootuses saab Tallinn ka sel aastal kaunistatud piduliku talvevalgustusega – niisamuti saab külastada jõuluturgu, nautida uisutamisrõõme erinevates uisuparkides ja võtta osa paljudest erinevatest sündmustest.

„Nagu eelnevatel aastatel, soovime ka tänavu, et jõulud oleksid tallinlastele erilised. Positiivseid emotsioone pakub jõuluvalgustus mitte ainult vanalinnas, vaid igas linnaosas. Sel aastal tähistame 580. aastat Tallinna jõulupuu traditsiooni algusest. Nimelt püstitati esimene avalik jõulukuusk Euroopas ja ka terves maailmas teadaolevalt just Tallinnas. See traditsioon on meie jaoks tähtis ka praegu,“ rõhutas linnapea Mihhail Kõlvart.

„Ka sel aastal tuleb meie Euroopa parimaks tunnistatud jõuluturg, mis jääb avatuks 2. jaanuarini. Saame lubada, et tallinlasi ja külalisi ootab sisukas ja mitmekülgne jõuluprogramm, et tuua jõulurõõmu, aga toetada ka vanalinna ettevõtlust. Jõulupuu – ja jõulumeeleolu koos sellega – jõuab Raekoja platsile juba 18. novembril. Ent selleks, et me saaksime kõik koos piirangutevabalt ja ühiselt jõuluaega nautida, on oluline, et hoiaksime praegust koroonaviiruse langustrendi,“ lisas ta.

Esimene advendiküünal süüdatakse jõulukuusel 28. novembril. Tänavune esinduskuusk saabub Tallinnasse Kuusalu vallast. Sellele lisaks paigaldatakse vanalinna tänavatele tuledega kaunistatud minikuused, mida on kokku ligi 250. Säravaid jõulupuid saab näha ka Vabaduse väljakul, Niguliste kirikus ja Paksu Margareeta külastuskeskuses. Tallinna jõuluturg avatakse 26. novembril.

Vanalinna käigud ja väravad ehitakse vanikutega, tänavad lühtrite ja valguskettidega, paljud puud ja hekid saavad kaunistuseks valgusketid ja muud valgusehted. Katariina Gildi galeriistuudiod on advendiaja nädalalõppude õhtuti kaunistatud küünlavalgusega. Patarei Merekindluse ajaloolistel müüridel saab 12. novembrist õhtustel täis- ja pooltundidel nautida viieminutilist valgusetendust.

Samuti täitub vanalinn taas igal laupäeval „Elavate akende“ kaudu muusikaga, esimene kontsert toimub 27. novembril Viru tänaval. Ka Hopneri maja mitmekesise jõuluprogrammi raames toimuvad kontserdid, erinevad töötoad ja palju muud põnevat. Vanalinnas saab osa nii jõulusõimede väljapanekutest kui ka näitustest ja ekskursioonidest, ühtlasi saab sõita karusselliga ja kahekorruselise jõulubussiga. Kohvikud ja restoranid pakuvad taaskord külastajaile jõuluhõngulisi maitseelamusi.

Järgemööda avatakse linnas ka uisuväljakud, mis pakuvad uisutamisrõõmu kogu perele. 20. novembril avatakse Harju tänaval Vanalinna uisupark ja liuväli Vilde spordipargis. 27. novembril avatakse Nõmme Gümnaasiumi hoovil uisuplats. Tallinna kõige uuem ja nüüdisaegsem vabaõhuliuväli avatakse hiljemalt detsembri alguses Tondiraba pargis.

Head Uudised GoodNews