1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna tähistatakse Tallinnas Kadrioru pargis Hiina uue aasta saabumist
Täna tähistatakse Tallinnas Kadrioru pargis Hiina uue aasta saabumist

Täna tähistatakse Tallinnas Kadrioru pargis Hiina uue aasta saabumist

Üritused algavad kell 18 Luigetiigi ääres jääskulptuuride ansambli avamisega. Jääskulptuuride autoriteks on Egiptuse kunstnik Salah Hammad ning Eesti skulptorid Tiiu Kirsipuu, Aime Kuulbusch, Kalle Pruuden ja Elo Liiv. Tööde aluseks on Idamaade kuukalender. Sõltuvalt ilmastikuoludest jäävad jääskulptuurid vaatamiseks välja 15 – 30 päevaks.

Luigetiigi juures saab näha ka tuletsirkust, trummareid ja draakonitantsu, kust see liigub rongkäiguna Pillapalu platsile. Seal esinevad Hiinast saabunud külalisartistid. Peo lõpetab ilutulestik.

Tallinna transpordiamet pikendab pühapäeval erandkorras veebruaril Tondi-Kadriorg liinil sõitva trammi tööaega kella 22-ni.

Ürituse ajaks keelatakse 10. veebruaril kell 17-22 parkimine ja peatumine Poska tänaval Weizenbergi ja Koidula vahelisel lõigul, samuti keelatakse peatumine ja parkimine Rohelise aasa tänaval. Sellekohased liiklusmärgid seatakse üles juba laupäeva keskpäevaks. Tavaliiklusele on suletud Weizenbergi ja Koidula tänavad Poska-Mäekalda suunal kell 17-22. Elanike ja piirkonnas töötavatele inimeste liikumist ei takistata.

Piiratud arvul on parkimiskohti Kadrioru staadioni esisel parkimisalal. Külastajatel palutakse tulla üritusele ilma autota või parkida sõiduk ümbruses vastavalt kehtivale korrale. “Võimalusel palume autojuhtidel Kadrioru pargi piirkonda vältida või liikumiseks lisaaega varuda, kuna tõenäoline on liikluse oluline aeglustumine ning ka lühiajalised seisakud,” märkis linnavalitsuse pressiteenistus.

Head Uudised GoodNews