1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna tähistatakse üle Eesti esmakordselt mitmekesisuse päeva
Täna tähistatakse üle Eesti esmakordselt mitmekesisuse päeva

Täna tähistatakse üle Eesti esmakordselt mitmekesisuse päeva

Mitmekesisuse päevale pühendatud lilleinstallatsioon Vabaduse väljakul 15. aprillil
Mitmekesisuse päevale pühendatud lilleinstallatsioon Vabaduse väljakul 15. aprillil

Täna tähistatakse üle Eesti esimest korda mitmekesisuse päeva, millega pööratakse tähelepanu iga inimese tähtsusele organisatsioonides ja ühiskonnas laiemalt.

“Soovime julgustada märkama iga inimese erakordsust, olenemata tema soost, vanusest, usust, seksuaalsest orientatsioonist või erivajadusest,” ütles Inimõiguste Keskuse juht Kari Käsper, kelle sõnul kannab mitmekesisuse väärtusi üha rohkem Eesti ettevõtteid ja organisatsioone.

“Uuringud näitavad, et ettevõtted, kes arendavad mitmekesisust väärtustavat töökeskkonda, on teistest edukamad. Sellest võidavad nii organisatsioonid, töötajad kui ühiskond tervikuna,” märkis Käsper.

Kümned ettevõtted korraldavad tänase päeva puhul oma töötajatele ning külalistele mitmekesisust väärtustavaid üritusi, näiteks fotokonkursse, teemapäevi, teavitusüritusi või avalikke arutelusid.

Täna liitub ka seitse Eesti ettevõtet/organisatsiooni mitmekesisuse kokkuleppega, millega kinnitatakse, et hinnatakse mitmekesisuse põhimõtteid nii oma töötajate kui klientide seas ning koheldakse neid võrdselt. Varem on mitmekesisuse kokkuleppega liitunud juba 53 ettevõtet/organisatsiooni.

Mitmekesisuse päeva korraldatakse Inimõiguste Keskuse, Tallinna Tehnikaülikooli projekti “Erinevus rikastab” ja mitmekesisuse kokkuleppe koostöös.

Üritused, mida ettevõtted mitmekesisuse päeval korraldavad, leiab aadressilt SIIT.

Head Uudised GoodNews