1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu linn avas kaks meedet kultuuri- ja huvihariduse ühingute toetamiseks
Tartu linn avas kaks meedet kultuuri- ja huvihariduse ühingute toetamiseks

Tartu linn avas kaks meedet kultuuri- ja huvihariduse ühingute toetamiseks

Kultuuri- ja huvihariduse ühingud saavad kuni 1. märtsini (k.a) linnalt taotleda investeeringu- ja arengutoetust.

Kultuuriinvesteeringu toetus on mõeldud Tartu linnas kultuurivaldkonnas tegutsevale mittetulundusühingule või sihtasutusele tema tegutsemiskohas ehitus- või rekonstrueerimistööde tegemiseks või kultuuriproduktsiooni, -teenuse või -toote pakkumiseks vajaliku inventari või seadme ostmiseks või paigaldamiseks.

Huvihariduse arengutoetust võib kasutada organisatsiooni inimeste koolitamiseks, õppe- või arendusreisideks, arengudokumentide väljatöötamiseks ekspertteenuse tellimiseks või asjade ostmisega kaasnevate arendus- ja koolitustegevuste rahastamiseks ning huvihariduse läbiviimiseks vajaliku inventari või seadme ostmiseks või paigaldamiseks.

“Mõlemad toetused on väga olulised praeguse hinnatõusu ajal, mil ühingutel ei pruugi endal olla  arendustegevusteks vajalikke ressursse. Kultuuri- ja huvihariduse valdkonnad on pidevas muutumises ja tänu neile toetustele saavad ühingud hankida uut inventari või omandada uusi valdkondlikke teadmisi ning pakkuda seeläbi tartlastele paremaid võimalusi oma huvialadega tegelemiseks,” ütles kultuuriosakonna juhataja Sten Svetljakov.

Mõlemat toetust saavad taotleda juriidilised isikud, kes on kolmel eelneval kalendriaastal (2020, 2021 ja 2022) saanud kas kultuurivaldkonna toetust või huvihariduse tegevustoetust.

Kultuuriinvesteeringu  toetuse alammäär on 5000 eurot ja ülemmäär 10 000 eurot ühe taotleja kohta. Huvihariduse arengutoetust saab taotleda alates 1000 eurost kuni 10 000 euroni. Mõlemad toetused tuleb ära kasutada 2023. aasta jooksul.

Head Uudised GoodNews