1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu Motoshow tähistab juubelit
Tartu Motoshow tähistab juubelit

Tartu Motoshow tähistab juubelit

Motoshow

Eesti suurim auto- ja tehnikanäitus Motoshow tähistab juubelit – Tartus on autonäitusi korraldatud nüüdseks juba 20 aastat.

Homsest pühapäevani AS Tartu Näitused messikeskuses toimuv Motoshow toob külastajate ette uudismudelid, hobiautod, autokaubad ning võõrustab mitut üritust.

Motoshow’l on saanud traditsiooniks, et mitmeid uudismudeleid esitletakse just siin esimest korda. „Erandiks ei ole ka tänavune aasta – Renault Talisman ning mitmed teised uudismudelid jõuavad esimest korda Eesti tarbija ette just Motoshow’l,“ rääkis Motoshow projektijuht Margus Kikkul. Samuti on tema sõnul võimalik ligi 50 erineva autoga ka proovisõitu teha.

Motoshow võõrustab tänavu mitut hobiautodega seotud üritust, kus selgitatakse välja parimatest parimad. Näituse raames viiakse laupäeval läbi Noor Tehnik Autosound Challenge 2015 Eesti Meistrivõistluste superfinaal, kus selgitatakse välja parima helikvaliteediga autod ning suurima helirõhuga masinad. Samuti läheb rebimiseks tuunitud autode omanike seas, sest ECC Tuning Show raames selgitatakse välja parimad tuuningud.

„Ameerika autode ja teiste hobiautoks kvalifitseeruvate autode hooaja lõpetamine toimub sel korral Motoshow’l, kuhu tullakse laupäeva hommikul kolonnis läbi linna,“ ütles Kikkul ning lisas „Ameerika filmikunsti sõpradel tasub näituselt üles otsida A-Rühmast tuntud GMC Vandura.“

Motoshow lahutamatuks osaks on alati olnud motosport. Nii ei puudu väljapanekust drifti- ja kiirendusautod ning teiste motospordialade võistlusmasinad. „AS Tartu Näitused toetas äsja lõppenud hooajal noort andekat driftisõitjat Randar Kajot, kes toob messile oma pro-klassi BMW. Samuti näitavad messil oma võimsaid masinaid teisedki autosportlased,“ lubas projektijuht.

Samuti pakub Motoshow erakordset võimalust jälgida professionaalsete rallitiimide ettevalmistusi kiiruskatseteks, sest Motoshow territooriumil asub Tartu Rally võistluskeskus.

Head Uudised GoodNews