1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tartu noored müürsepad võidutsesid kutsevõistlusel
Tartu noored müürsepad võidutsesid kutsevõistlusel

Tartu noored müürsepad võidutsesid kutsevõistlusel

Müürseppade kutsemeistrivõistlusel Jõulukellu pälvisid võidu Anete-Eliise Kangur ja Kermo Kivioja Tartu Kutsehariduskeskusest.

Noored müürsepad jäid võistluskogemusega väga rahule. „See võistlus oli minu jaoks suur oskuste ja teadmiste proovile panek. Olin osalejatest ainuke tüdruk, kuid see ei ole mingi näitaja. Tuleb tegeleda sellega, mis meeldib ja huvi pakub. Kuna olin õpetajatele varem silma jäänud oma tahtega õppida ja areneda, siis pakuti mulle võimalust võistlusest osa võtta. Ette tuli ka motivatsioonilangust ja endasse mitteuskumist. Kuid tänu suurele tahtmisele ja ideaalsele koostööle paarimehega saavutasime selle, mida soovisime. Näeme vaeva ka edaspidi, et saada veel rohkem kogemusi ja teadmisi,“ kommenteeris Anete-Eliise rahulolevalt.

Võistlustulemused on järgmised:

  1. Tartu Kutsehariduskeskus –  Anete-Eliise Kangur ja Kermo Kivioja
  2. Võrumaa Kutsehariduskeskus – Steven Tammesoo ja Eerik Eiche
  3. Rakvere Ametikool –  Risto Allas ja Sander Vissak
  4. Tallinna Ehituskool
  5. Viljandi Kutseõppekeskus
  6. Pärnumaa Kutsehariduskeskus
  7. Haapsalu Kutsehariduskeskus
  8. Järvamaa Kutsehariduskeskus

Kolmepäevasel võistlusel tuli müürseppadel 12 tunniga laduda välisseina fragment. Etteantud joonise põhjal valmis võistlustöö. Igast kutseõppeasutusest oli oodatud osalema üks kaheliikmeline võistkond. Võistluse eesmärk on anda kutseõppeasutuste ehitusvaldkonna erialade õpilastele võimalus näidata ja võrrelda oma kutseoskusi, selgitada välja parimatest parimad, propageerida kutseõpet ja müürsepa eriala.

Jõulukellu toimus 15. korda. Võistluse üks tulihingeline algataja oli kutseõpetaja Jüri Sammul. Aastast 2008 kannabki võistlus tema nime.

Võistlust korraldasid Innove ja Viljandi Kutseõppekeskus. Läbiviimist toetasid Wienerberger ja Saint-Gobain Weber.

Head Uudised GoodNews