1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu osaleb koos idufirmadega Tokyo tehnoloogiamessil
Tartu osaleb koos idufirmadega Tokyo tehnoloogiamessil

Tartu osaleb koos idufirmadega Tokyo tehnoloogiamessil

27.-28.veebruaril osaleb Tartu linn koos teaduspõhiste idufirmadega LightCode Photonics, GScan, PowerUP Energy Technologies ja Rexplorer Tokyos toimuval City Tech messil. Kohapeal tutvustab Tartu uusi tehnoloogiaid ja ideid, kuidas luua jätkusuutlikku targa linna mudelit.

Tokyos toimuv üritus toob kokku 10 000 idufirmat, suurettevõtet, investorit ja linnade esindajad üle maailma, et luua võimalusi investeeringuteks ja koostööks. Lisaks kohtub Tartu delegatsioon 1.–3. märtsil New Nordic Smart City delegatsiooniga, et luua kontakte Jaapani kinnisvaraarendajate, investorite ja ühiskondlike organisatsioonidega.

Tartu Ülikooli hargettevõte GScan tutvustab messialal muon-flux skannerit, mis võimaldab taristuobjekti sisemusest joonistada täpse 3D-kaardi „Meie skanner suudab eristab nii metalli, roostet kui tühimikke,“ räägib GScani tegevjuht Marek Helm, kelle sõnul saaks seda tehnoloogiat kasutada näiteks Tartu Sõpruse silla täpseks analüüsiks. „Muidugi on maailmas on tohutult sildu, viadukte ja vundamente, mille ümber disainerid praegu pead murravad, et mis seal täpselt sees võib olla. Meie saame neile selle info anda!“ lisab Helm messil tutvustatava tehnoloogia kohta.

Süvatehnoloogia on valdkond, kus kohtuvad teadus ja tehnoloogia ning erialaseid teadmisi kasutatakse parimal viisil, et teadussaavutustest saaks toimivad süsteemid, seadmed, prototüübid, tooted ja metoodikad. „Rõõm on tõdeda, et Tartu Ülikooli panus teaduse siirdamisel äriks on pidevas kasvutrendis ning Tartul on võimalus nendest ambitsioonikatest ja uuendusmeelsetest ettevõtmistest rääkida. Muidugi jätkab Tartu igakülgselt linnakeskkonna ja vajaliku teabe jagamist ettevõtjatega, et uusi tehnoloogiaid testida ja arendada,“ sõnab Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Head Uudised GoodNews