1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu süütab täna jõulutuled Eesti suurima ühise jõulutervitusega
Tartu süütab täna jõulutuled Eesti suurima ühise jõulutervitusega

Tartu süütab täna jõulutuled Eesti suurima ühise jõulutervitusega

Tartus algab jõuluaeg raekoja platsil sündiva jõulutervituse ja -lehvitusega, kui täna kell 17 algava tseremoonia käigus süüdatakse esimene advendiküünal ja linna jõulutuled. Esimese küünla süütamise ajaks on linnasüdamesse taas kerkinud klaaspaviljonidest külake ehk kohtumispaik, mis tartlasi ja külalisi 10. jaanuarini õue pühadeaega veetma ootab.

Täna süütavad raekoja platsil Tartu jõulutuled linnapea Urmas Klaas ja Tartumaa praost, Tartu Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming. Esimese advendiküünla aitab neil süüdata ansambel Etnosfäär. Lavastaja Jaanika Tammaru (Must Kast) sõnul on oodata maagilist ja müstilist etteastet, mis paitab nii kõrva kui silma. Tseremoonia videokunstnik on Kerttu Kruusla.

Ühtlasi on plaanis teha Eesti suurim ühine jõulutervitus. Raeplatsile kogunejatel palutakse selga panna või kaasa haarata midagi valget ning olla valmis advendiküünla süttides lehvitama.

Advendiküünlad süüdatakse Tartus tavapäraselt ka ülejäänud detsembrikuu pühapäevadel. Teise küünla süütamisele eelnevad 9. detsembril kell 15.30 rahvusvahelised jõuluvanade talimängud. Südalinna traditsiooniline jõululaat toimub sellel aastal 8. detsembril ja Tartu talvine tantsupäev 15. detsembril.

Head Uudised GoodNews