1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tartu valiti teist aastat järjest maailma kestlike turismisihtkohtade edulugude hulka
Tartu valiti teist aastat järjest maailma kestlike turismisihtkohtade edulugude hulka

Tartu valiti teist aastat järjest maailma kestlike turismisihtkohtade edulugude hulka

Rahvusvaheline säästvat turismi arendav organisatsioon Green Destinations (“rohelised sihtkohad”) valib igal aastal välja Top 100 kestlikud turismisihtkohad üle maailma ja tunnustab nende edulugusid. Tartu edulugu valiti parimate hulka teist aastat järjest.

Kui eelmisel aastal pälvis kõrge tunnustuse Tartu rattaringluse ja gaasibusside edulugu, siis käesoleval aastal jõuti saja parima hulka Autovabaduse puiestee lugu jutustades.

Tartu kesklinnas asuv tiheda liiklusega Vabaduse puiestee suleti juulis 2020 ja 2021 autodele ning koostöös kultuurikorraldajatega, ettevõtjatega, partnervaldadega ja teiste suvesündmustega loodi Autovabaduse puiestee, mis elavdas linnaruumi ja pakkus külastajatele põnevat programmi ja teadmisi. Olulise osana tõstatas Autovabaduse puiestee rohkeid diskussioone keskkonna ja autostumise teemadel. Ühtlasi rakendati selle aasta üritusel esmakordselt vastvalminud Tartu linna keskkonnasõbralike sündmuste juhist ning mõõdeti ja analüüsiti otseseid keskkonnamõjusid.

Autovabaduse puiestee eduloo tugevusena toodi välja kohaliku kogukonna ja turismi turvalist elavdamist keerulisel ajal läbi erinevate sektorite koostöö. Lisaks peeti oluliseks ka keskkonnaalase teadlikkuse tõstmist ja seda, et Autovabaduse puiestee eduloost on ka teistel sihtkohtadel palju õppida ja seda on lihtne järele teha.

Lisaks pääsesid edetabelisse Järvamaa, Pärnumaa, Lahemaa, Hiiumaa ja Saaremaa. Sihtkohtade esitatud lugusid hindas rahvusvahelistest ekspertidest koosnev meeskond. Eesti sihtkohtade osalemist toetab EAS Turismiarenduskeskus ja programmi rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Head Uudised GoodNews