1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Tartus avati Remo Savisaare telefoniga tehtud loodusfotode näitus
Tartus avati Remo Savisaare telefoniga tehtud loodusfotode näitus

Tartus avati Remo Savisaare telefoniga tehtud loodusfotode näitus

Tuntud loodusfotograaf Remo Savisaar jäädvustas mobiiltelefoni abi sel talvel kuu aja jooksul Eestimaa kauneid paiku ja metsloomi, millest sündinud fotonäitust on võimalik näha 24. aprillini Tartu Oskar Lutsu nimelises Linnaraamatukogus.

Näitusele jõudsid pilkupüüdvad jäädvustused magavast rebasest, talvituvast jäälinnust ja värbkakust õhtuhämaruses, metsisest rabas ja paljud teised linnu-loomamotiivid. Samuti pakkusid hunnitute fotode tegemiseks häid võimalusi Ahja jõe ürgorg Taevaskojas ja Eestimaa lumised rabad.

“Olen mobiiltelefoniga pilte teinud juba aastast 2013. Sageli kuulen väidet, et sellega saab vaid veebipildi, aga päris kvaliteetset väljatrükitud fotot ei saa. Viimastel aastatel olen mänginud mõttega, et selle mõtte ümber lükkamiseks võiks teha fotonäituse. Nüüd ongi see sündinud,” rääkis Savisaar.

“Maastikufotode tegemise võimekus on mobiiltelefonidel ammu, aga nüüd on lisandunud minu telefonile 10x optiline suum, mis vastab 240mm objektiivile. Sellega saab pildistada ka juba linde ja loomi,” lisas Savisaar.

Head Uudised GoodNews