1. Avaleht
  2. Haridus
  3. TLÜ avab kevadsemestril gümnaasiumi- ja kutsekoolinoortele üheksa kursust
TLÜ avab kevadsemestril gümnaasiumi- ja kutsekoolinoortele üheksa kursust

TLÜ avab kevadsemestril gümnaasiumi- ja kutsekoolinoortele üheksa kursust

Tallinna Ülikool avab kevadsemestril gümnaasiumi- ja kutsekoolinoortele üheksa erinevat õpilasakadeemia kursust, et pakkuda noortele ülikoolis õppimise kogemust. Kursustele saab end kirja panna 30. jaanuarini.

Õpilasakadeemia kursused algavad alates 7. veebruarist, mil algab ülikoolis kevadsemester. Kursusi viivad läbi nii Tallinna Ülikooli õppejõud kui ka oma valdkonna eksperdid ja praktikud väljastpoolt ülikooli.

Kevadsemestril on avatud üheksa kursust ning neli neist on uued: ärimatemaatika algajatele, noorsootöö põhimõtted, loovuskäsitlus ning tõlkimine kui mitmekeelse inimese kirjaoskus. Lisaks uutele on avatud ka juba toimuvad kursused: kommunikatsioon – reklaam, suhtekorraldus ja ajakirjandus; erivajadustega noor eesti ühiskonnas; pedagoogiline mõtlemine õppimisest ja arengust; rakenduspsühholoogia „vaadates tulevikku“; antropoloogia – uurides kaasaegseid kultuure.

Selleks, et õpilasakadeemias osalemine ei segaks koolis käimist, toimub kursuste õppetöö nädalavahetustel, kokku viiel kuni kuuel päeval.

Kursused kestavad ühe semestri ning annavad osalejatele kaks ainepunkti (EAP), mida saab tulevikus ülikooli astudes valikainena üle kanda. See tähendab, et õpilasakadeemia läbinu on ülikooli astudes kursusekaaslastest juba kahe ainepunkti võrra ees. Kokkuleppel kooliga saavad gümnasistid õpilasakadeemia ainepunkte ka enda kooli üle kanda.

Viiruskriisi tõttu toimuvad õpilasakadeemia kursused tänavu kevadsemestril veebis.

Head Uudised GoodNews