1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. TÕELISED KANGELASED I Tänugala „Eestimaa uhkus“ on headuse pühitsemise pidu!
TÕELISED KANGELASED I Tänugala „Eestimaa uhkus“ on headuse pühitsemise pidu!

TÕELISED KANGELASED I Tänugala „Eestimaa uhkus“ on headuse pühitsemise pidu!

Eile tunnustati TV3 tänugalal „Eestimaa uhkus“ meie väikese riigi tublisid inimesi, kes on eeskujuks kõigile. Gala oli liigutav, südamlik, inspireeriv – tõeline headuse pühitsemise pidu, nagu märkis „Eestimaa uhkuse“ žürii liige Kristjan Järvi.

Liina Kanarbiku ja Marek Lindmaa juhtimisel tunnustas ja tänas TV3 juba neljateistkümnendat korda Eestimaa inimesi, kes on seadnud teiste heaolu enda omast ettepoole, saates korda erilisi ja kangelaslikke tegusid, mis on muutnud elu imetlusväärseks.

„TV3 uudiste“ üleskutset kangelastest teada anda järgis tänavu ligi kolmsada inimest. Rahva esitatud kandidaatide seast tegi valiku „Eestimaa uhkuse“ žürii, kuhu kuulusid esimees Ivo Linna ning Kristjan Järvi, Elina Reinold, Erki Nool, Getter Jaani, Kristjan Port ja Signe Suur. Tublide inimeste lood jõudsid „TV3 uudistesse“ ning tänasel galal Tallinna Reaalkoolis omistati kangelastele Eestimaa uhkuse tiitlid ja anti üle klaasikunstnik Agnes Tormi loodud tänuauhinnad.

Eestimaa uhkused 2024 on:

  • Anni Oraveer: Teiste eest seisja auhind, mille andis üle Kadri Voorand. Vaegnägija Anni seisab hea selle eest, et raamatud pimedateni jõuaks.
  • Marek Tiits: Vabatahtliku eeskuju auhind, mille andis üle Saskia Alusalu. Marek kutsus Eestisse külla Ukraina jalgpallipoisid.
  • Maarika Vorsmann-Prass: Elu andja auhind, mille andis üle Kristjan Järvi. Maarika annetas neeru oma venna elu päästmiseks.
  • Reet Pool: Heaolu edendaja auhind, mille andis üle Voldemar Kuslap. Reet on kogu elu edendanud eestlaste tervist.
  • Vallo Tamme: Ukraina abistaja auhind, mille andis üle Ruslan Trochynskyi. Vallo on teinud ennastsalgavat tööd Ukraina abistamiseks.
  • Meel ja Toomas Valk: Kogukonna innustaja auhind, mille andis üle Marju Länik. Meel ja Toomas on Setomaa kultuuri edendajad ja külaelule hinge sisse puhujad.
  • Janno Laende: Kogukonna innustaja auhind, mille andis üle Elina Reinold. Janno on koduvalla inimeste ühendaja ja külasäde.
  • Sander Kukk: Vabatahtliku eeskuju auhind, mille andis üle Urmas Viilma. Sander on kuritegeliku elu jätnud ja nüüd heategevusse panustav mees, kes aitab kodutuid.
  • Sergo Susi: Ukraina abistaja auhind, mille andis üle Grete Paia. Sergo on mees, kes tegutseb Ukraina heaks otse sündmuskohal.
  • Richard Hynninen, Harri Koonik, Karl Hans Akkel ja Armin Martin Akkel: Elu andja auhind, mille andis üle Kregor Zirk. Tegusad ja julged noormehed päästsid jalgrattatreeneri Erki Pütsepa elu.

Tallinna Reaalkooli aulasse kogunesid kangelasi austama muusikud Ant Nurhan, Anna ja Erki Pärnoja, Traffic ja Merilin Mälk ning saalis viibis auväärt ühiskonnategelastest koosnev publik.

GALERII: TV3

Head Uudised GoodNews