1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Toomas Haidak: Tuleviku Tallinn peaks pakkuma parimat argipäeva, ägedaid naabruskondi ning koondama hoolivaid ja tegusaid inimesi!
Toomas Haidak: Tuleviku Tallinn peaks pakkuma parimat argipäeva, ägedaid naabruskondi ning koondama hoolivaid ja tegusaid inimesi!

Toomas Haidak: Tuleviku Tallinn peaks pakkuma parimat argipäeva, ägedaid naabruskondi ning koondama hoolivaid ja tegusaid inimesi!

Tänasest kuni kuu lõpuni on pealinna avalikus ruumis üleval välireklaamid, mis kutsuvad linlasi Tallinna arengukavas kaasa rääkima ja ettepanekuid tegema.

„Tuleviku Tallinn peaks pakkuma parimat argipäeva, ägedaid naabruskondi ning koondama hoolivaid ja tegusaid inimesi. Kuidas selleni parimal viisil jõuda ja mis linlasele linna arengus tegelikult korda läheb, seda tahamegi inimeste käest küsida,” ütles strateegilise planeerimise osakonna juhataja Toomas Haidak.

Haidaku sõnul näeb Tallinn arengukava ühiskondliku kokkuleppena, kus iga kodaniku panus on oluline. “Täna tehtavad otsused ja võetud suunad mõjutavad väga suurel määral seda, milline on tallinlaste ja terve Eesti inimeste heaolu järgmisel kümnendil. Siit tuleb ka läbiv rõhk inimese vaimsele ja füüsilisele tervisele, heale linnaruumile ja puhtale keskkonnale ning terve elu õppimisele, mis iganes vormi see ka siis ei võtaks,” lisas Haidak.

Arengukava koos eesmärkideni jõudmise tegevusplaaniga jõuab volikokku hääletamisele järgmisel aastal. Seejärel on igal linnaelanikul võimalik jälgida eesmärkide täitmist arengukava veebirakenduses ja nende täitmisele soovi korral kaasa aidata.

Välireklaamide kujunduses on kasutatud kevadel toimunud laste joonistusvõistluse töid. Tallinna strateegiaüksus sai mais kokku 742 vahvat joonistust ja 19 esseed laste essee- ja joonistusvõistluse raames „Millises Tallinnas ma tahan elada?“. Laste joonistusi saab peatselt näha ka Tammsaare pargis ja Vabaduse väljaku tunnelis avatavatel näitustel.

Tallinna linnaruumi kujundamise teemadel on kõigil koolilastel ja tudengitel võimalik kaasa rääkida ka juba 22. septembril kell 12-15. Noortefoorum toimub autovaba päeva raames Nunne tänaval Balti Jaama-poolses otsas, kuhu kõik on oodatud!

Tallinna strateegilise planeerimise osakond on ette valmistanud linna arengukava kavandi (siin), millele saab oktoobri lõpuni tagasisidet anda küsitluse kaudu siin, tagasiside foorumis siin või ka meilitsi aadressil strateegia@tallinnlv.ee.

Head Uudised GoodNews