1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tore tegu! 850 suureperede liiget käisid koos kinos
Tore tegu! 850 suureperede liiget käisid koos kinos

Tore tegu! 850 suureperede liiget käisid koos kinos

Lasterikaste Perede Liit koos Forum Cinemasega kutsusid pika suvevaheaja lõpu ja algava kooliaasta puhul kokku ligi 850 suurperede liiget, et ühise kinokülastusega meeleolukalt sügishooajale vastu astuda.

„Tänavused soojad ilmad tegid kindlasti seekordse suvevaheaja kõikidele lausa unustamatuks ja loodetavasti said ka lapsed suurema osa ajast värskes õhus ringi joosta. Ühise toreda kinokülastusega aitame ehk teha nüüd seda sügisele üleminekut lastele ja ka lastevanematele natukene kergemaks,“ selgitas MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. „Loodetavasti annab see tervele perele hetke hinge tõmmata ja korraks sukelduda lõbusasse filmimaailma, et kooliajale mõnus start anda.”

Lasterikastele peredele mõeldud eriseansid toimusid Forum Cinemase Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes ning kohale tuli ligi 200 peret, milles kokku ligi 850 pereliikmega. “Nii mõnedki pered kasutasid seda ka võimalusena teha tervest päevast suurem väljasõit ning et korraldada ära ka veel viimased ettevalmistused ja ostud kooliaasta alguseks. Korraga 4-5 lapse valmis seadmine kooliaasta alguseks nõuab ikka omajagu tööd ja planeerimist,“ märkis Õunap.

Forum Cinemases toimus eelmine sarnane kinokülastus suurperedele juunis. Möödunud aasta jooksul toimus lasterikaste perede kinokülastusi Forum Cinemase kinodes kokku kolmel korral ning kinos käis kokku 471 peret ehk tervelt 2125 suurpere liiget.

Ühiselt vaadati ACME Filmi toel seekord animatsiooni „Printsess ja draakon“, mis räägib printsess Varvarast, kes avastab võluraamatu, mille abil saab ta minna Imede maale. Kohta, mis on täis draakoneid ja teisi fantastilisi olevusi. Eesti vaatajate jaoks on filmile hääle andnud mitmed tuntud näitlejad Elo-Mirt Oja, Mihkel Tikerpalu, Indrek Ojari, Kaspar Velberg, Margus Tammela, Ursula Ratassepp ja paljud teised.

Head Uudised GoodNews