1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. TÕRVA 95 I Täna etendub vabaõhulavastus ”Näkki nägid?”, musitseerivad Genka ja Paul Oja
TÕRVA 95 I Täna etendub vabaõhulavastus ”Näkki nägid?”, musitseerivad Genka ja Paul Oja

TÕRVA 95 I Täna etendub vabaõhulavastus ”Näkki nägid?”, musitseerivad Genka ja Paul Oja

Vaid ühel õhtul, 2. juulil kell 22 etendub avatava Tõrva Veemõnula hoovis tasuta vabaõhulavastus ”Näkki nägid?”, millega tõrvakad tähistavad linnaõiguste saamise 95. juubeliaastat.

Lavastaja Adeele Jaago sõnul on etendus inspireeritud mängupaigast endast. Lavaks on veemõnula Tõrvas, Mulgimaa looduse ja Tõrva imeilusate järvede keskel. Etendus räägib näki kui igavese elu ja armastuse otsingutest, mille jaoks koguti ainest Tõrva ajaloost ja unikaalsest mulgi kultuuripärandist. Inspiratsiooni näkitemaatika loomiseks andis eelmisel aastal Tõrva püstitatud liivaskulptuur Mulgi näkk.

Põliseid tõrvakaid on etendusega seotud veel. Põnevates rollides astuvad üles näitlejad Aarne Soro ja Hardo Adamson. Dramaturg Liis Aedmaa on lavastuse teksti sisse põiminud pärimusmuusika ansambli Duo Ruut ja kaasa teeb Tõrva juurtega trummar Kristo Joosep. Muusikalise kujundajana on abiks Jaan Jaago. Etenduse meeskonda kuuluvad veel Taavi Toom, Eesti Rahva Muuseum, Rgb, Pärimusmuusika Ait, Jandali tantsustuudio ja Tõrva vabatahtlikud.

“Etenduse algus kell kümme õhtul on samuti põhjusega: nimelt vajab kunstnik Rene Liivamäe loodud valgusinstallatsioon õhtuhämarust,” lausus Adeele Jaago.

Enne etenduse algust toimub Tõrva sünnipäeva tähistamine keskväljakul, kus astuvad üles Tõrva juurtega muusikud Ott Kaasik ja Kirke Karja. Õhtut jääb lõpetama Genka ja Paul Oja kontsert.

Veemõnula läks maksma 3 miljonit eurot. “Sügisel valmivad veemõnula juurde majutuskohad 36 inimesele koos katuseterassiga,” lisas vallavanem Maido Ruusmann. Kõigile soovijatele nautlemiseks avatakse basseinid ja saunad 3. juuli keskpäeval.

Head Uudised GoodNews