1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. TREFF! Täna algab kümnes visuaalteatrifestival Treff
TREFF! Täna algab kümnes visuaalteatrifestival Treff

TREFF! Täna algab kümnes visuaalteatrifestival Treff

treffkollaaz01Täna algab kümnes visuaalteatrifestival Treff. Juba täna antakse 11 etendust mitmetes teatrisaalides ja Toompeal. Päeva lõpus etendub Riigikogu ees tasuta avalavastus „Ave Fenix“ Soomest, kus näeb haruldasi tulenukke.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul on TREFF festival juba 10 aastat omanäoliseks platvormiks, mis toob Eestisse kokku pühendunud teatritegijaid laiast ilmast. Saar lisas, et selle ajaga on festival leidnud hea tasakaalu traditsioonilise nukukunsti populariseerimisel ning uudsete visuaalteatrivormide tutvustamisel. TREFFil on ka tähtis roll Eesti teatri tutvustamisel väliskülalistele. „On väga tänuväärne, et festival on taas tulnud ka linnatänavatele kõikide rõõmuks, tuues Eestisse tasemel tänavateatrit ning andes võimaluse üha laiemal publikul avastada täiesti uusi maailmu ja lugusid“, ütles Saar.

Festivali neli päeva on täis pikitud omanäolisi lavastusi, mis kõik koonduvad nimetaja visuaalteater alla. Põhiprogrammi lavastustele Iisraelist, Kanadast, Prantsusmaalt, Venemaalt, Hispaaniast, Saksamaalt, Sloveeniast, Soomest, Hollandist ja Eestist pakuvad täiendust Toompea väljakutel ning aedades toimuvad tänavaetendused ja igaõhtune Festivali Klubi Von Krahli teatris. Eelmisel nädala sai Trefi kunstiline juht Vahur Keller oma pikaaegse töö eest festivalil ka Prantsuse riigi Kunstide ja Kirjanduse rüütlijärgu ordeni.

Suurem osa lavastustest toimuvad teatrisaalides üle linna, esimest korda mängitakse Trefi etendusi ka Katariina kirikus ja Toompeal. Elamusi leiavad programmist endale nii täiskasvanud kui ka lapsed, süvakultuuri- kui meelelahutust otsivad inimesed. Festivali piletid on saadaval NUKU kassas ja Piletilevis ning kogu programmi leiab NUKU kodulehelt.

Head Uudised GoodNews