1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TRUUDUSETÕOTUS I Kuperjanovi jalaväepataljoni ja logistikapataljoni ajateenijad andsid truudusetõotuse
TRUUDUSETÕOTUS I Kuperjanovi jalaväepataljoni ja logistikapataljoni ajateenijad andsid truudusetõotuse

TRUUDUSETÕOTUS I Kuperjanovi jalaväepataljoni ja logistikapataljoni ajateenijad andsid truudusetõotuse

Täna andsid Kuperjanovi jalaväepataljoni ja logistikapataljoni jaanuaris teenistust alustanud sõdurid Võrus ja Ämaris toimunud tseremooniatel truudusetõotuse.
„Olete näidanud sitkust, meelekindlust ja tõestanud ennast täisväärtuslike kuperjanovlastena. Selle kinnituseks on teie täna antav vanne, millega kohustute vajadusel ohverdama kõik, isegi elu, isamaa eest,“ ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Tarmo Metsa.

Truudusetõotus antakse traditsiooniliselt seitsme nädala pikkuse sõduri baaskursuse lõpus, mille jooksul ajateenijad omandavad üksiksõdurile vajalikud oskused: laskmine, orienteerumine, esmaabi, välitingimustes elamine ja palju muud. Kuperjanovi jalaväepataljonis kinnitab sõduri baaskursuse edukat läbimist teise astme käiseembleemi kandmine, millel on kujutatud pealuu ristatud säärekontidega. Kokku lõpetas Võrus sõduri baaskursuse ligi 70 ajateenijat.

Logistikapataljonis pidid ajateenijad kursuse lõpetamiseks selle nädala esimeses pooles läbima kiire lõpurännaku, kus keskmiselt 28 kilomeetri pikkusel distantsil tuli demonstreerida omandatud sõdurioskuseid erinevate sõjalis-taktikaliste ülesannete lahendamisel ja maastikul orienteerudes. Ämaris kursuse lõpetanud 30 ajateenijast 10 jätkab teenistust nooremallohvitseride kursusel ning 20 ajateenijat autojuhikursusel, et toetada logistikapataljoni võimekust kaitseväe transpordivõimekuse tagamisel.

2. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv Kuperjanovi jalaväepataljon on üks kaitseväe suurimaid väljaõppeüksuseid. Pataljonis saavad väljaõppe nii jalaväe-, miinipilduja- kui erinevatel lahingutoetuserialadel teenivad sõdurid.

Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille peamisteks ülesanneteks on väeüksuse rahu- ja sõjaaja allüksuste ettevalmistamine, väeüksuse reservüksuste formeerimise läbiviimine, väeüksuse lahinguvalmiduse tagamine ja kaitseväe väe- ja struktuuriüksustele logistilise toetuse osutamine. Logistikapataljon paikneb Ämari lennubaasi territooriumil.

Head Uudised GoodNews