1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. TÜ pakub kolme vaba juurdepääsuga e-kursust
TÜ pakub kolme vaba juurdepääsuga e-kursust

TÜ pakub kolme vaba juurdepääsuga e-kursust

762156_20592252Tartu Ülikool (TÜ) pakub eeloleval kevadsemestril kõigile huvilistele kolme vaba juurdepääsuga e-kursust, mis käsitlevad energiapoliitikat, analüütilist keemiat ja programmeerimist.

Sarnaseid tasuta veebikursusi ehk MOOC-e (Massive Open Online Course) pakuvad enamasti maailma tippülikoolid nagu Cambridge’i või Stanfordi Ülikool. Kursused sisaldavad tagasisidet, eksamit ja ka tõendit õppetulemuste kohta.

TÜ õppeprorektor Martin Hallik näeb head vaba juurdepääsuga e-kursust kui õppeaine või probleemi lihtsat ja selget esitlemist terviklikul moel. „Hea MOOC võtab ette piiritletud teema ning jätab kõrvale ebavajaliku. See lihtsustab ja kiirendab mitmete ainete õpetamist,“ sõnas ta. Hallik tõdes, et MOOC on ka suurepärane reklaam nii erialale kui ülikoolile. „Seega võib MOOC olla parim magnet heade tudengite ligimeelitamiseks nii Eestist kui ka kogu maailmast.“

MOOC-id on mahuga üks ainepunkt ehk 26 tundi õppija tööd, toimuvad täielikult veebipõhiselt ning lõpetanutele väljastatakse TÜ tunnistus. Läbitud kursusi saab arvestada tasemeõppe õppekavade täitmisel õpiväljundite poolest sobiva ainekursuse olemasolul vastavas kõrgkoolis.

MOOC-ide eesmärk on eri sihtrühmadele ülikoolis pakutavale õppele juurdepääsu võimaldamine, ülikooli õppimisvõimaļuste mitmekesistamine ja tutvustamine, ülikooliõppe kvaliteedi parandamine ja igapäevase õppeprotsessi toetamine.

Head Uudised GoodNews