1. Avaleht
  2. Haridus
  3. TULEB KÕIKI TUNNUSTADA I E-õpe on Tallinnas hästi käivitunud
TULEB KÕIKI TUNNUSTADA I E-õpe on Tallinnas hästi käivitunud

TULEB KÕIKI TUNNUSTADA I E-õpe on Tallinnas hästi käivitunud

Kui esimene e-õppe nädal möödus Tallinna koolides kohanemise tähe all, siis möödunud nädalal sujusid tegevused tänu koolide, õpetajate, õpilaste ning lapsevanemate tihedale koostööle väga hästi.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev nentis, et väga lühikese ettevalmistusajaga 46 400 Tallinna õpilase distantsõppele üleviimine oli mastaapne ettevõtmine, mis õnnestus ainult tänu eri osapoolte läbimõeldud ja efektiivsele koostööle. „Õpetajad on õppinud uusi keskkondi kasutama nii õppetöös kui ka vanematega suheldes. Tunnustada tuleb ka lapsi, kes väga pingutavad, ja lapsevanemaid, kes toetavad lapsi koduõppes,“ sõnas abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Haridusameti statistika järgi on e-õppest eemale jäänud õpilaste arv ligikaudu 400, nende hulgas on ka täiskasvanute gümnaasiumi õppurid. Koolijuhtidelt saadud info kohaselt on enamik e-õppest kõrvalejäänuid lapsed ja noored, kelle puhul olid samad mured ka kooliskäimisel ning nende lastega tegelevad noorsoo- ja sotsiaaltöötajad.

Niivõrd suures mahus e-õppe rakendamine on terves riigis esmakordne ning ühtlasi ka suur väljakutse. „Koolid annavad igapäevaselt Haridusametile infot selle kohta, kuidas neil läheb ning nende tagasiside on valdavalt positiivne, oleme hakkama saanud suuremate tõrgeteta. Kui on muresid, lahendame koos. Olukord on uudne, aga ühiselt pingutades saame edukalt hakkama,“ lisas Belobrovtsev.

Kõik koduõppesse haaratud inimesed jagavad usinasti ka oma kogemusi. „Kohati on õppetöö intensiivsus kooliti erinev – seda on täheldatud nii vanemate kui laste tagasisidest. Analüüsime toimivat õppekorraldust, seda eriti antud ülesannete mahtu silmas pidades ning teeme vajadusel korrektuure,“ sõnas abilinnapea.

Alates 18. märtsist pakub Tallinn võimalust tasuta koolilõunaks. „Meil on hea meel, et lapsed seda võimalust kasutavad, sest nii saavad nad päevas vähemalt ühe korra sooja toitu, mis on kasvavale organismile väga oluline,“ ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. „Koolitoitu saavate laste arv on iga päevaga kasvanud. Kui esimesel päeval jagati välja 490 portsjonit, siis reedel sai sooja lõuna kooli juurest termokarbis koju kaasa üle 1400 lapse ja noore. Koolilõuna saamiseks tuleb perel endast oma kooli direktorile teada anda, sest toit tellitakse vastavalt soovijate arvule,“ sõnas abilinnapea.

Toidupakkide kättesaamisel on tagatud tervisekaitse nõuete täitmine, lapsed on intervallide kaupa jaotatud ja kogunemisi ei toimu. Kasutatakse desinfitseerimisvahendeid ning hoitakse turvalist distantsi.

Tallinna koolid jälgivad koostöös Haridusametiga sedagi, et lastel oleksid distantsõppes osalemiseks kodused võimalused tagatud. Näiteks on koolid oma õpilastele õppetööks vajalikke sülearvuteid välja laenanud juhul, kui vahendi puudumisel on lapse osalemine õppetöös võimatu.

Praeguste plaanide kohaselt jätkub koolides e-õpe kuni 1. maini.

Head Uudised GoodNews