1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tulevikutalendi stipendiumikonkursi žüriid juhib Ene Ergma
Tulevikutalendi stipendiumikonkursi žüriid juhib Ene Ergma

Tulevikutalendi stipendiumikonkursi žüriid juhib Ene Ergma

Žüriid juhib akadeemik Ene Ergma
Žüriid juhib akadeemik Ene Ergma

Tänavuse Tulevikutalent stipendiumikonkursi žüriid juhib akadeemik Ene Ergma. Kõrvuti temaga vaagivad stipendiumile kandideerijate avaldusi treener Anna Levandi, muusikaõpetaja Märt Hunt, AHHAA keskuse juht Andres Juur ning kirjanik Jan Kaus.

“Haritud ja tublid noored on alus sellele, et Eesti ühiskond oleks tugev ja konkurentsivõimeline ka aastate pärast,” kommenteeris Tulevikutalendi žürii juht Ene Ergma. “Andekaid kooliõpilasi toetades ja oma huvialadega süvitsi tegelema julgustades innustame neid noori ühtlasi püüdlema oma valitud elualal tippu nii Eestis kui ka Euroopas ning mujal maailmas laiemalt.”

Tulevikutalendi stipendiumikonkurss on mõeldud kõikidele Eesti 5.-12. klasside kooliõpilastele, kes saavad kandideerida viies erinevas kategoorias. Nendeks on teadus; sport ja tervis; muusika, kunst ja kultuur; humanitaarteadused ning ühiskondlikud tegevused.

Kooliõpilaste avaldusi hindavasse žüriisse kuuluvad kõrvuti seda juhtiva akadeemik Ene Ergmaga veel iluuisutamistreener Anna Levandi, muusikaõpetaja ja dirigent Märt Hunt, AHHAA keskuse juht Andres Juur ning kirjanik Jan Kaus. Stipendiumikonkursi korraldaja Maxima Eesti esindajana kuulub žüriisse Ty Lehtmäe.

Igas kategoorias valib žürii välja viis laureaati, kellest parimaid premeeritakse Tulevikutalendi tiitli ning 600 euroga. Kõikides kategooriates tunnustatakse ka nelja teise koha omanikku 450 euro suuruse stipendiumiga.

Kokku on kolme aasta jooksul tulevikuunistuste poole pürgimisel stipendiumi saanud juba 75 tublit noort kooliõpilast, nende hulgas nii Eesti kui kogu maailma tunnustatud haridusasutustesse õppima astunud muusikuid, tippsportlasi, meditsiinile pühendunuid, õpilasfirmade asutajaid, kirjanikke, noorteadlasi, moeloojaid ja palju teisi.

Taotlusi saab esitada 10. oktoobrini Tulevikutalendi kodulehel www.tulevikutalent.ee ja posti teel.

Samal lehel on kättesaadavad ka konkursi tingimused ning nõutavad dokumendid. Stipendiumi saajad kuulutatakse välja Õpetajate Majas toimuval pidulikul galaüritusel, mis on eetris telekanalis TV3.

Head Uudised GoodNews