1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTUS I Tallinn tunnustab rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilasi
TUNNUSTUS I Tallinn tunnustab rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilasi

TUNNUSTUS I Tallinn tunnustab rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilasi

Täna, 27. oktoobril kell 15.00 toimub Tallinna Raekojas abilinnapea Vadim Belobrovtsevi tänuüritus rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilastele. Vastuvõtule on palutud ka õpilaste vanemad, juhendajad ja koolide direktorid.

Vaatamata maailmas kehtivatele piirangutele korraldati rahvusvahelisi olümpiaade ka sel aastal, valdavalt leidsid need aset virtuaalselt. Toimusid keemia, matemaatika, bioloogia, informaatika ning loodusteaduste olümpiaadid, samuti Euroopa füüsikaolümpiaad, ning kõigil neil osalesid ka Tallinna õpilased.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul olid pealinna õpilaste tulemused, hoolimata kevadisest teistmoodi poolaastast, suurepärased. „Eesti koondisesse kuulus tänavu 13 Tallinna õpilast, kes võistlesid kuuel eri olümpiaadil ning kogusid ühiselt 11 medalit. See näitab, et distantsõppe mõjud on olnud kardetust leebemad ning Eesti haridus on jätkuvalt kõrgel tasemel. Andekad ja helge peaga noored särvad koroonaohu kiuste ning väärivad kindlasti tänu ja tunnustust ka linna poolt,“ rääkis Belobrovtsev.

Eesti koondisesse kuulus 13 õpilast 4 Tallinna koolist: Tallinna Reaalkoolist, Gustav Adolfi Gümnaasiumist, Tallinna Õismäe Vene Lütseumist ja Tallinna Tõnismäe Reaalkoolist. Kuuelt eri olümpiaadilt võideti kokku 11 medalit: 4 hõbe- ja 7 pronksmedalit. Kõige rohkem medaleid – 1 hõbeda ja 1 pronksi – pälvis Tallinna Reaalkooli õpilane Martin Rahe. Rahvusvaheliselt olümpiaadilt tõid hõbemedali ka Jarl Patrick Paide, Nikita Žoglo ja Filipp Petuhhov. Pronksmedali vääriliselt esindasid Eestit Kaarel Kivisalu, Aleksandr Beditski, Claudia Olev, Anna Milena Linder, Ellen Marigold Roper ja Gregor Ludvig Kikas. Edukalt osalesid olümpiaadidel ka Sofia Marlene Haug, Ralf Joosep Kask ja Marko Tsengov.

Tänuvastuvõtu meelelahutusliku poole eest hoolitsevad Vanalinna Hariduskolleegiumi Muusikakooli õpilased. Vastuvõtu korraldamisel on arvestatud koroona leviku tõkestamiseks vajalike ohutusnõuetega.

Head Uudised GoodNews