1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. TUNNUSTUS I Tallinna haridusasutusi tunnustatakse keskkonnamärgisega Roheline Lipp
TUNNUSTUS I Tallinna haridusasutusi tunnustatakse keskkonnamärgisega Roheline Lipp

TUNNUSTUS I Tallinna haridusasutusi tunnustatakse keskkonnamärgisega Roheline Lipp

Reedel, 5. juunil saavad kuusteist Tallinna haridusasutust teiste seas üleilmselt tuntud keskkonnamärgise Roheline Lipp, millega tunnustatakse keskkonnahoidlikku tegevust koolides ja lasteaedades.

Viiele Tallinna haridusasutusele, kes taotlesid lippu esimest korda, annab autasu üle Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. „Keskkonnahariduse andmine juba maast madalast on väga tänuväärne töö. Suhtumist, mis väärtustaks keskkonnahoidu, elurikkust, tervist ja ka teisi inimesi, tuleb lastes kujundada juba varases eas, olles eeskujuks ka ise,“ märkis Klandorf. „Tallinn kandideerib 2022. aasta Euroopa rohelise pealinna tiitlile, mistõttu on eriti hea meel näha, et nii paljud Tallinna haridusasutused on liitunud Rohelise Kooli programmiga ning mitmedki neist on edukalt taotlenud keskkonnamärgist Roheline Lipp.“

Tänavu Rohelise Lipu pälvinud üheksa lasteaeda ning kaks kooli on tunnustuse saanud ka varem, esimest korda tunnustati Tallinna Liivamäe, Unistuse, Mesimummu ja Virmalise lasteaedasid ning Laagna gümnaasiumi.

Roheline Lipp antakse haridusasutustele, kes on välja töötanud keskkonnahariduse strateegia ja järgivad seda kogu oma tegevuse korraldamisel, kaasates keskkonnategevustesse nii lapsi, personali kui ka lapsevanemaid. Rohelist Lippu saavad taotleda asutused, kes on osalenud Rohelise Kooli programmis vähemalt ühe õppeaasta.

Tänavu saab Rohelise Lipu 33 haridusasutust üle Eesti, sh 13 lasteaeda ja 3 kooli Tallinnast. Lisaks liputaotlejatele esitas 25 Tallinna haridusasutust tänavu vahearuande oma väljateenitud keskkonnamärgise hoidmiseks. Alates reedest on Tallinnas 41 Rohelise Lipu omanikku.

Laste ja noorte keskkonnateadlikkuse kujunemist edendav üleilmne programm Eco-Schools ehk Roheline Kool on tegutsenud juba 26 aastat. Võrgustikku kuulub ligi 59 000 haridusasutust 68 maalt, mis teeb sellest maailma suurima keskkonnaharidusliku programmi. Eesti on programmi kuulunud neli aastat. Selle ajaga on ühiste väärtuste pinnalt kujunenud hästi toimiv võrgustik, kus osaleb 140 lasteaeda ja kooli, enam kui pooled neist on Tallinnast.

Head Uudised GoodNews