1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. TUNNUSTUS I Tartu Vaksali jalakäijate sild ja -tunnelid tunnistati aasta parimaks ehitusprojektiks
TUNNUSTUS I Tartu Vaksali jalakäijate sild ja -tunnelid tunnistati aasta parimaks ehitusprojektiks

TUNNUSTUS I Tartu Vaksali jalakäijate sild ja -tunnelid tunnistati aasta parimaks ehitusprojektiks

Tallinnas toimunud ehitussektori aastakonverentsi “Ehitus 2023+” auhinnagalal kuulutati eile välja aasta parimad.

Konkursi “Aasta Ehitusprojekt 2022” võitja tiitli pälvisid hoonete kategoorias Tallinna Muusika- ja Balletikool MUBA ning rajatiste kategoorias Tartu Vaksali jalakäijate sild ja -tunnelid „SINDLINAHK“.

Parim rajatise ehitusprojekt Tartu Vaksali jalakäijate sild ja -tunnelid „SINDLINAHK“ (arhitektuur: arhitektuuripraksis PART, peaprojekteerija: Stricto Projekt OÜ ja Tinter-Projekt OÜ, tellija: Tartu Linnavalitsus, ehitaja: Trev-2 AS). Žürii hinnangul muutis sellise rajatise projekteerimine ja ehitamine linna ühte liiklustihedamasse piirkonda liikluse ohutumaks ning tegi liiklussõlme, mis varem autodeta liiklejaid eemale tõukas, kutsuvaks ja nauditavaks. Kogu projekteerimismeeskond ja protsessi osapooled otsisid selle ainulaadse taristu puhul innovaatilisi lahendusi.

Parim hoone ehitusprojekt Tallinna Muusika ja Balletikool MUBA (peaprojekteerija: Kolm Pluss Üks OÜ, arhitektuur: Atelier Thomas Pucher ja 3 + 1 Arhitektid, tellija: Riigi Kinnisvara AS, ehitaja: Merko Ehitus Eesti AS). Žürii hinnangul oli MUBA tavapärase koolimajaga võrreldes arhitektidele ja inseneridele kordades suurem väljakutse. Kuna hoone pidi sobima erinevate kunstiliikide õpetamiseks, siis tuli selle projekteerimisel arvestada paljude erinevate funktsionaalsuste ja nõuetega.

Head Uudised GoodNews