1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÜHINE ÕPPUS! Tallink ja Päästeliit korraldasid ühisõppuse
ÜHINE ÕPPUS! Tallink ja Päästeliit korraldasid ühisõppuse

ÜHINE ÕPPUS! Tallink ja Päästeliit korraldasid ühisõppuse

Tallink ja Päästeliit korraldasid ühisõppuseEile toimus Tallinna lahel Tallinki reisilaeva Victoria I ja Päästeliidu vabatahtliku merepääste üksuste vaheline koostööõppus, kus harjutati mees-üle-parda olukorra lahendamist.

AS Tallink Grupp laevateeninduse juhataja Tarvi-Carlos Tuuliku sõnul jagavad ettevõte ning selle laevastikku kuuluvate aluste meeskonnad hea meelega oma kogemust mereohutuse valdkonnas. „Vabatahtlik merepääste on Eestis juba päris heal järjel ning on rõõm nendega koostööd teha“, märkis Tuulik.

„ Tänu Tallink Grupi jõulisele toetusele saab vabatahtlik pääste järgmisel kolmel aastal tuntavat tuge. See võimaldab mere-ja maapäästjaid motiveerida tegema asendamatut tööd oma kogukondades turvalisuse tagamisel. Üheks võimaluseks oskuste ja koostöö arendamisel on erinevad ühistegevused, nagu toimunud ühisõppus.“

Tallink ja Päästeliit korraldasid ühisõppuse3Õppuse käigus harjutati reisilaevalt merre sattunud inimese päästmist vabatahtliku merepäästeüksuse abil. Tallinki poolt osales õppusel Tallinn-Stockholmi liinil seilav alus Victoria I kapten Meelis Puura juhtimisel ning Päästeliidu Prangli, Revali ja Naissaare SAR üksused . Ühtlasi osales koostööõppusel Tallinna Merevalvekeskus.

Tallink ja Päästeliit korraldasid ühisõppuse2

Märtsis sõlmisid AS Tallink Grupp ja üle Eesti vabatahtlikke maa- ja merepäästjaid ühendav Päästeliit koostööleppe, millega toetab ettevõte vabatahtlike organisatsiooni kolme aasta jooksul kokku 90 000 euroga. Lisaks soovivad organisatsioonid teha koostööd vabatahtlike merepäästjate väljaõppe täiendamiseks ning veeohutusega seotud teadlikkuse suurendamiseks ühiskonnas.

Head Uudised GoodNews