1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Ukraina varingupäästjatele läheb appi mobiilne raskekraana Taavet
UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Ukraina varingupäästjatele läheb appi mobiilne raskekraana Taavet

UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Ukraina varingupäästjatele läheb appi mobiilne raskekraana Taavet

Kui agressor Venemaa esimesed raketid tabasid Ukraina linnade elumaju, andsid Ukraina päästjad Päästeliidule edasi oma vajaduste nimekirja. Nimekiri sisaldas ka suure kandejõuga ja rasket maastikut läbida suutvat kraanat varingupäästes osalemiseks. Päästeliit asus masinat otsima ja UG Investments tuli appi selle eest tasumisel. Pärast hooldamist ja vajalike teelubade saamist läks raskekraana Taavet Ukraina poole teele. Sinna, kus purustused on kõige suuremad.

Ukraina Eriolukordade Riikliku Teenistuse esindajate sõnul pole nii võimast abilist varingupäästel neile keegi varem saatnud.

Nüüdseks on see läbinud erinevad  logistilised silmused, vajalikud hooldused, ja saanud eriload Ukrainasse sõitmiseks.

Kraana viivad kohale spetsialistid, kes teevad kohapeal ka koolituse. Lootus on, et Taavet aitab varingute alla või keldritesse lõksu jäänud inimesed kiiremini välja ning tõhustab ka ohtlike varemete stabiliseerimist. Peamine lootus on muidugi see, et Venemaa lõpetaks kohe oma skisofreenilise agressiooni.

Päästeliit jääb ukrainlasi toetama kuni rahu saabumiseni! Ukraina päästjatele tehnika soetamiseks saab raha annetada SIIN või teha Päästeliidule ülekanne EE547700771002741382 märksõnaga „Ukraina“.

Head Uudised GoodNews