1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Ukraina tuntuim elektroonilise muusika duo ARTBAT esineb reedel Tallinnas
Ukraina tuntuim elektroonilise muusika duo ARTBAT esineb reedel Tallinnas

Ukraina tuntuim elektroonilise muusika duo ARTBAT esineb reedel Tallinnas

Viimastel aastatel komeedina elektroonilise muusika tippude hulka lennanud Kiievist pärit duo ARTBAT astub reedel, 8. detsembril esmakordselt Tallinna fännide ette. Noblessneri Valukojas toimuv kontsert lubab suurepärast helikvaliteeti ning suurejoonelist visuaalset showd.

Kiievist pärit sõpradeduo Artur ja Batish on teinud muusikat 8 aastat ning jõudnud tänaseks oma žanri enimnõutud artistide hulka, astudes üles elektroonilise muusika tippfestivalide pealavadel nagu EDC, Tomorrowland, Coachella, Awakenings, Time Warp, Cercle, EXIT Festival jt. Hï Ibiza klubi residendid on mänginud Printworksis Londonis, Watergate klubis Berliinis ning teinud Cercle`i seti lummava vaatega Suhkrupeamäel Rio de Janeiros.

Artbati kuulab igakuiselt Spotifys 2 miljonit fänni, lugusid on striimitud pea pool miljardit korda.

Lisaks enda produtseeritud lugudele on Artbat teinud remixe maailma tippudele nagu David Guetta, Camephat, Kölsch, SONO jt. Monolinki ‘Return To Oz,’ remixi on juba üksi Spotifys kuulatud enam, kui 70 miljonit korda.

Eelmisel aastal sai Artbat lugudega ‘Age of Love’ (Rave Remix), ‘Horizon,’ and ‘Best of Me’ feat. Sailor & I, Beatbortis #1 meloodilise house ja techno enimmüüduks artistiks.

Ukrainas toimub sõjaseisukord on sügavalt puudutanud ka Arturit ja Batishi. Augustis andis ARTBAT koos Grammy nominendi John Martiniga enda plaadifirma UPPERGROUND alt välja singli ‘Coming Home’, kus võib kuulda ka lastekoori. Loole on tehtud südantliigutav video Ukraina võitlejate naasmisest koju, mis sümboliseerib optimismi ning lootust oma lähedastega taaskohtumiseks.

Artbati muusikat on oma reklaamides kasutanud D&G, F1, Seko, Armani. Noorem generatsioon teab artisti lugusid ka TikToki videotest.

  • Kontserdikorraldaja Momentum lubab tipptasemel produktsiooni ja heli, mida on peokülastajad varasemalt saanud nautida nii žanri superstaaride Argy kui Jan Blomqvisti ülesastumistel. Peaesinejat toetavad Momentumi residendid Bombossa Brothers ja Pyfel.

Head Uudised GoodNews