1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Üle-eestiline avatud kalasadamate päev toimub taas
Üle-eestiline avatud kalasadamate päev toimub taas

Üle-eestiline avatud kalasadamate päev toimub taas

Laupäeval kell 8–14 toimub viies üle-eestiline avatud kalasadamate päev, kus osalevad sadamad ootavad nii suuri kui ka väikesi tutvuma mere ja kalandusega seotud tegevustega.

„Eestlastena peame end mererahvaks. Olgem aga ausad – väga paljudel meist puudub seos merega ning puudu on teadmistest, millised kalad meie veekogudes elavad ning kuidas neid püüda ja toiduks tarvitada. Ka on merega seotud tööd ja ametid paljudele vähetuntud,“ ütles Maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna juht Ain Soome.

„Avatud kalasadamate päeval saavad kõik huvilised end mere ja kalandusega seotud põneva maailmaga väga kaasahaaraval ja lustlikul moel kurssi viia ning osta kohalikelt kaluritelt värsket hooajalist kala,“ lisas Soome.

Sadamates toimuvad kogupereüritused, saab maitsta kohalikku kalatoitu, osta värsket kala ja kalatooteid. Kohal on ka kalateadlased ja kalakokad; osaleda saab käsitöö- ja õpitubades ning käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutavad paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele toimuvad kalaõpitoad ja õngekoolitused.

Avatud kalasadamate päeva raames annab Maaeluministeerium koos Kalanduse Teabekeskusega Harjumaal Leppneeme sadamas kell 12 üle aasta kalandusteo auhinnad. Programm jätkub ansambli Kosmikud kontserdiga.

Sel aastal osalevad avatud kalasadamate päeval 26 sadamat Harjumaalt, Läänemaalt, Hiiumaalt, Saaremaalt, Pärnumaalt, Ida- ja Lääne-Virumaalt, Võrtsjärvelt ning Peipsi veerelt. Kui seni on osalejate seas olnud vaid mere- ja järvesadamad, siis tänavu on lisandunud ka üks jõesadam – Kavastu sadam Emajõel.

Päeva korraldavad Maaeluministeerium ja Kalanduse Teabekeskus. Üritust rahastatakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi riiklikust rakenduskavast aastateks 2014–2020.

Päeva programmi leiab siit!

Head Uudised GoodNews