1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÜLEVAADE I Väliskomisjon sai välisministrilt ülevaate kriisist väljumise tegevuskavast
ÜLEVAADE I Väliskomisjon sai välisministrilt ülevaate kriisist väljumise tegevuskavast

ÜLEVAADE I Väliskomisjon sai välisministrilt ülevaate kriisist väljumise tegevuskavast

Riigikogu väliskomisjon kuulas tänasel videoistungil välisminister Urmas Reinsalu ülevaadet välisministeeriumi tegevuskavast kriisist väljumiseks.

Väliskomisjoni esimehe Enn Eesmaa sõnul käsitleti istungil peamiselt Eesti kontakte Soomega, piiride avamist ning rahvusvahelist inimeste liikumist. „Eesti ja Soome vahelist rännet puudutava arutelu puhul on kindlasti positiivne kahe riigi ühine seisukoht, et oluliseks peetakse pidevat infovahetust nii rahvatervise, erinevate meetmete kohandamise kui ka terviseekspertide seisukohtade osas. Samuti on hea kuulda, et soovitakse luua ühised selged arusaamad inimeste liikumise ja näiteks kolmandate riikide kodanike riiki sisenemise osas,“ rääkis Eesmaa.

Komisjoni aseesimees Marko Mihkelson tõstatas küsimuse Eesti viimaste välispoliitiliste seisukohtade ja arengute kohta ning toonitas Soome ja Eesti vaheliste heade suhete olulisust. „Soome ja teised Põhjala riigid on lisaks Balti riikidele meie kõige lähedasemad naabrid. Eesti ja Soome vahelised suhted ei ole aga praegu sellised, nagu võiksid kahe väga lähedase rahva suhted olla, seda just valitsuse tasandil,“ ütles Mihkelson.

Välisminister rääkis komisjonile, et Eesti jaoks on oluline rahvusvahelise liikumise puhul esimese sammuna Soome ja Eesti vahelise töörände taastamine, mille osas on välja pakutud erinevaid usaldusmeetmeid ning võimalusi viiruse levikuga seotud riskide maandamiseks. Minister sõnas, et kahe riigi vaheliste läbirääkimistega jätkatakse, kui Soome valitsuselt laekub täiendavat infot piirangute võimaliku leevendamise kohta.

Head Uudised GoodNews