1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Üllar Saaremäe ja teised Kadrina valla tuntud näitlejad mängivad Kadrina vallas “Liblikat”
Üllar Saaremäe ja teised Kadrina valla tuntud näitlejad mängivad Kadrina vallas “Liblikat”

Üllar Saaremäe ja teised Kadrina valla tuntud näitlejad mängivad Kadrina vallas “Liblikat”

Kadrina vallas Loobu mõisa kõrval asuvas kuivatis etendub augustis Andrus Kiviräha „Liblikas“.

Näidend põhineb autori samanimelisel romaanil, mis räägib Eesti teatrielust 20. sajandi algul ja rahvusteatri Estonia sünnist. Teose üheks keskseks tegelaseks on Loobu jõe kaldal Arbavere külas sündinud näitleja ja tantsija Erika Tetzky, kes tegi tähelennu teatritaevasse, kuid see katkes tema varase surma tõttu.

„Mõtlesin, miks on mul see näitemäng kotis ja miks on see teos mind nii pikalt kummitanud. Ja millal siis veel ja kus siis veel, kui mitte Loobu jõe ääres, kus ta lapsena kindlasti patseeris,“ ütleb lavastaja Üllar Saaremäe Virumaa Teatajas.

Ülle Lichtfeltd, Sulev Teppart, Indrek Saar, Erik Ruus, Üllar Saaremäe – need “Liblika” näitlejad elavad ka ise Kadrina vallas. Lisaks liituvad Doris Tislar, Johan Elm ja Tarvo Krall. Ajastutruu ja müstilise lavaruumi eest hoolitsevad Ketlin Kütt, Elmar Sats ja Priidu Adlas.

”Üks aeg saab ümber. Asjaarmastajate, Suurte Diletantide ja ebakindlalt boheemliku, kuid ehtsa mängurõõmu aeg. Alustajate aeg. Tões ja vaimus, nagu tookord kombeks, mängu ja luiskamisega pooleks. Natuke nostalgiat lisaks,” ütleb teatriteadlane Lea Tormis.

Etendused toimuvad 11., 12., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 21. ja 22. augustil. Piletid on soovitatav osta eelnevalt Piletilevist, kohtade olemasolul ka enne etendust kohapeal.

Kohvikut peab Sushi Tiger. Abikäe ulatab Kadrina Kultuurikoda.

Head Uudised GoodNews