1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Unistad arbuusikasvatusest? Saaremaa entusiasti Ivar Russi 3 nippi edukaks saagiks
Unistad arbuusikasvatusest? Saaremaa entusiasti Ivar Russi 3 nippi edukaks saagiks

Unistad arbuusikasvatusest? Saaremaa entusiasti Ivar Russi 3 nippi edukaks saagiks

Kas ka Eestis on arbuusi kasvatamine võimalik? Ivar Russ Saaremaalt näitab, et see on täiesti tehtav. Ta on juba kolm hooaega tegelenud arbuuside kasvatamisega ja jagas heade uudiste portaalile GoodNews lahkelt oma kogemusi ja nippe. Millal seemned mulda panna, kuidas taimi hooldada ja milliseid vigu vältida?

Foto: erakogu

Ivar rääkis, et esimesed seemned ostis ta poest, hiljem võttis need aga juba suurematest ja ilusamatest arbuusidest. Seemned paneb Ivar mulda märtsikuus ning enne kui arbuusid avamaale jõuavad, istutab ta need paar korda ümber. „Sellel aastal ei kasutanud ma isegi katteloori. Arvamusele, et arbuus vajab lahjemat mulda, vaidlen ma vastu,“ selgitas ta ja lisas, et idee arbuuse kasvatama hakata tuli välismaalt, kus näeb igasuguseid erinevaid asju. „Kõige kurvem on näha mujal maailmas seda, kuidas põldudel liiguvad töölised ringi ja aina pritsivad mürgiga taimi. Hiljem eksporditakse need samad mürgipallid meile.“

Foto: erakogu

Ivari sõnul on arbuuside kasvatamisel põhiline silmas pidada seda, et põllukultuurid vajavad igal aastal erinevat kasvukohta. „Kartul tahtis vahekultuuri,“ lausus ta.

Arbuuside kasvatamisel on põhiline silmas pidada seda, et põllukultuurid vajavad igal aastal erinevat kasvukohta.

Ivar tõi intervjuus välja, et suuremad nipid tulevad ka Facebookis olevast grupist, kus alati kellelgi mõni hea idee leidub.

Ta jagas kõigile huvilistele ka 3 nippi arbuuside kasvatamiseks:

  • Ära karda tagasi lõigata.
  • Pane komposti või sõnnikut.
  • Kasta, kui märkad, et taimed seda vajavad – lehed taimel annavad sellest märku.
Head Uudised GoodNews