1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. UUENÄOLISSE KOOLI! Võru Gümnaasium avab esimeseks septembriks oma uksed
UUENÄOLISSE KOOLI! Võru Gümnaasium avab esimeseks septembriks oma uksed

UUENÄOLISSE KOOLI! Võru Gümnaasium avab esimeseks septembriks oma uksed

Võru Gümnaasium avab esimeseks septembriks oma uksed
Karmo Kurvits, Anti Allas ja Anneli Ott renoveeritud klassiruumis

Täna algusega kell 14 toimub Võrus pikisilmi oodatud sündmus, kui aadressil Seminari tn 1 avatakse pidulikult Võru Gümnaasiumi rekonstrueeritud koolihoone.

Linnapea Anti Allase sõnul on Võru rahval põhjust rõõmustamiseks. “Võru linna vanim maja, kus juba 223 aastat tagasi alustati koolihariduse andmisega, on saanud suuremaks ja uhkemaks kui kunagi varem. Lisaks vormile on muutunud ka sisu – linn on saanud igati kaasaegse koolikorraldusega gümnaasiumi,” lausus ta.

Pikk protsess, mille erinevates etappides on osalenud väga paljud inimesed, väärib direktori Karmo Kurvitsa arvates koolipere sügavat kummardust. “Ühiste pingutuste tulemusena saab valminud koolist kindlasti Võrumaa, aga miks mitte ka terve Lõuna-Eesti hariduse magnet,” usub ta.

Ühelt poolt teeb kooli eriliseks linna vanim muinsuskaitseline hoone, mis pärast rekonstrueerimist näeb taas välja suursugune, teisalt saab koolis olema mitmete uuendustega õppekorraldus, et tagada kõigile õpilastele kvaliteetne ja valikurohke gümnaasiumiharidus. „Uuendusmeelsus ja Seminari tänava õppehoone käivad endiselt käsikäes,“ rõhutab Kurvits.

Õppehoone rekonstrueerimine algas mullu juulis hoogsa lammutus- ja ehitustööga. Seejärel rekonstrueeriti täielikult Võru linna vanim muinsuskaitseline hoone ning selle kõrval asuva, 1960-ndatel rajatud silikaattellistest juurdeehituse asemele kerkis kaasaegne ja õpilasesõbralik õppekompleks, mille mõlemad hooned on seotud üheks tervikuks kolmekorruselise klaasgaleriiga. Arhitektuuri- ja inseneribüroo OÜ Esplan poolt projekteeritud 3 219 ruutmeetri suurusest õppehoonest üle poole moodustab juurdeehitis.

Nurgakivi tulevasele Võru riigigümnaasiumile asetasid mullu oktoobri esimesel päeval haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, riigigümnaasiumi direktor Karmo Kurvits, Võru linnapea Anti Allas, Võru linnavolikogu esimees Anneli Ott, Võru maavanem Andres Kõiv, Riigi Kinnisvara AS-i juhatuse liige Elari Udam, Nordecon AS juhatuse liige Erkki Suurorg ning paljud teised. 19. detsembril korraldas Riigi Kinnisvara AS õppehoone ehitajatele sarikapeo, mis tähistas hoone maksimaalse kõrguse saavutamist ja olulise etapi lõppu maja ehituses.

Uue ilme ja sisu saanud kooli kirjeldamisel võtab Kurvits appi Võru Gümnaasiumi logo, mis tähelepanelikul vaatamisel meenutab paljude lapsepõlvest tuttavat mänguasja — kaleidoskoopi. “Sellesse sisse vaadates on võimalik näha mitmeid kordumatuid mustreid. Loodame, et ka Võru Gümnaasium on õpilastele mitmekesine ja kordumatu, täis erinevaid väljakutseid, rütmi muutev ning toob kaasa uusi kogemusi ja rohkelt õppimist,” lausus ta.

Homme alustab Võru Gümnaasiumis õpinguid ligi 250 noort. 10. klassis asub õppima 96 õpilast.

Head Uudised GoodNews