1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VAATA HIIGELGALERIID! Jääkaru Päev tõi pakasest hoolimata kohale palju karusõpru
VAATA HIIGELGALERIID! Jääkaru Päev tõi pakasest hoolimata kohale palju karusõpru

VAATA HIIGELGALERIID! Jääkaru Päev tõi pakasest hoolimata kohale palju karusõpru

Foto: Kalev Lilleorg
Foto: Kalev Lilleorg

Tartu vallas Saadjärve kaldal asuvas Jääaja keskuses laupäeval toimunud Jääkaru päev tõi kohale ligikaudu kolmsada inimest, keda ei peletanud ei külm ilm ega ka sündmuskoha ja ürituse jäine nimetus — Jääkaru Päev Jääaja Keskuses.

Kuna Jääaja Keskus oli lubanud poole piletitulust annetada projektile “Jääkaru uus kodu”, mis tähendab Tallinna loomaaeda ehitatavat avarat polaariumi, siis karupere hüvanguks läheb pool 1241 piletimüügiga saadud eurost.

“Päev jättis kõigile väga positiivse emotsiooni ning andis palju ideid tulevikuks. Tagasiside külastajatelt oli ka ainult ülivõrdes!” rääkis keskuse turundusjuht Sigrid Sepp. Kohalesaabunute seas oli palju peresid ja lapsi ning seetõttu oli kõige populaarsem kindlasti Tauno Kangro töötuba, kus nad said skulptori sõbralike õpetuste ja näpunäidete abil traadist ja plastiliinist loomi meisterdada. “Rahva meelitas kohale tegelikult Mati Kaal, sest nii palju kui kuulsin, siis tuldi teda kuulama,” lisas Sigrid Sepp. Väga soojalt võeti vastu ka loodusemehe ja loomaaia giidi Aleksei Turovski ning rännumehe ja fotograaf Timo Palo esinemised.

Sündmusest osa saama oli tulnud ka Tallinna ülikooli talveülikooli grupp.
Kõige populaarsem ekspositsioon on kindlasti mammut, kelle seltsis paljud külalised ennast pildistasid. Sama ülesannet täitis ka elektrooniliselt pead liigutav jääkaru. Legendaarse Tallinna Loomaaia isakaru Franzi topis oli väljas keskuse kolmandal korrusel.

Korraldajate arvates mõjutas külastatavust kõige rohkem siiski külm ilm. Paljud pered jätsid tulemata sest autod ei käivitunud või oli vaja kodus maja kütta.

Jääaja Keskus Saadjärve kaldal on unikaalne ning omanäoline turismiobjekt – keskkonnaharidus- ja külastuskeskus, milles on populaarteaduslik jääaja mõtestamine ühendatud meelelahutusega. See on enam kui 2200 ruutmeetrit näitusepinda täis lugusid jääaegadest maailma ajaloo taustal ning inimesest imelises muutuvas looduses.

Jääkaru Päev on üritus, mida korraldatakse nende erakordsete Arktika asukate ning nende probleemide tutvustamiseks, tänavune üritus oli suuresti seotud projektiga “Jääkaru uus kodu”, mille abiga valmib 2017. aasta jaanipäevaks Tallinna Loomaaia uus avar polaarium.

VAATA HIIGELGALERIID!
Fotod: Kalev Lilleorg

Head Uudised GoodNews