1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vaata videot! Haapsalus kuulutati välja jahirahu
Vaata videot! Haapsalus kuulutati välja jahirahu

Vaata videot! Haapsalus kuulutati välja jahirahu

jahirahu
Fotod: Eesti Jahimeeste Selts

Käesoleval aastal on palju räägitud jahipiirangutest, mis puudutavad eriti lindude küttimist. Nüüd peaks aga natukeseks kõikjal rahu maa peal olema, sest Eesti Jahimeeste Selts kuulutas 16. detsembril Haapsalu Piiskopilinnuse Toomkirikus välja jõulupühade ajal kehtima hakkava jahirahu.

EJS-i presidendi Margus Puusti sõnul on EJS kuulutanud 2017. aasta “Loenda ulukit!” aastaks, mis tähendab eelkõige seda, et põhitähelepanu pööratakse ulukitele ja nende asurkondade hindamisele. „Jahirahu väljakuulutamine on lisaks jahimeestele sõnum ka kogukonnale, et hoolime nii oma tegevusest kui ka ulukitest,“ lisas Puust.

Jahirahu väljakuulutamise traditsioon sai alguse 1993. aastal Viljandimaal Heimtalis ning igal aastal toimub rahu väljakuulutamise tseremoonia erinevas Eesti paigas. Sellel aastal kuulutati jahirahu välja 24. korda.

Jahirahu ei tulene seadusest, vaid on jahimeeste omaalgatuslik kokkulepe, millega avaldatakse austust nii loodusele kui ka kogukonnale. Mitmed jahimeeste kogukonnad maakondades kuulutavad jahirahu välja ka pikemaks ajaks.

jahirahu2

Vaata täpsemalt videost!

Head Uudised GoodNews