1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. VAATLUSPÄEVAD! Linnurahvas loendas nädalavahetusel üle 150 000 linnu
VAATLUSPÄEVAD! Linnurahvas loendas nädalavahetusel üle 150 000 linnu

VAATLUSPÄEVAD! Linnurahvas loendas nädalavahetusel üle 150 000 linnu

linnuNädalavahetusel toimunud rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel EuroBirdwatch2015 oli esmaspäeva lõunaks laekunud andmetel Eestis kokku loetud üle 150 000 linnu vähemalt 148 liigist. Vaatamata väga kaunile ja soojale sügisilmale on see tulemus võrreldes varasemate aastatega pigem tagasihoidlik. Eesti ühes paremas lindude rände jälgimise kohas Põõsaspea neemel oli vaatlejate sõnul laupäeval lindudel siiski korralik rändepäev ja seda oli seal jälgimas ka kümneid linnuhuvilisi nii Eestist kui ka välismaalt. Seal nähti kahe päeva jooksul ligi sada liiki linde. Palju vaatlejaid käis nädalavahetusel ka Pärnumaal Kabli linnujaamas, kus kõige silmatorkavam oli sookiurude massränne.

merikotkas kalagaEsialgse kiirkokkuvõtte andmetel loendati linnuvaatluspäevadel kõige enam valgepõsk-laglesid, hanesid, metsvinte, lauke, põhjavinte, kiivitajaid, aule ja kuldnokki. Kõige sagedamini nähtud liikideks olid rasvatihane, hallvares, pasknäär, sinikael-part, harakas ja ronk. Huvitavamateks liikideks olid näiteks punakael-lagle, valge-toonekurg, rukkirääk, merirüdi, lõunatirk, alk, lepalind, randkiur, koldvint, lapi tsiitsitaja, hangelind. Liikvel on veel ka pääsukesi ning palju kuldnokki, linavästrikke, rästaid, kiivitajaid ja teisi.

Nädalavahetusel tehtud linnuvaatluse tulemusi ootab Eesti Ornitoloogiaühing 8. oktoobrini. Neid saab edastada online vaatluvormi abil EOÜ kodulehel www.eoy.ee/node/870 või postiga aadressil Veski 4, 51005 Tartu. Lõplik kokkuvõte avaldatakse järgmisel nädalal.

Head Uudised GoodNews