1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VABATAHTLIKUD ABIPOLITSEINIKUD I Täna rivistusid pidulikult abipolitseinikud, kes liituvad taktikalise rühmaga
VABATAHTLIKUD ABIPOLITSEINIKUD I Täna rivistusid pidulikult abipolitseinikud, kes liituvad taktikalise rühmaga

VABATAHTLIKUD ABIPOLITSEINIKUD I Täna rivistusid pidulikult abipolitseinikud, kes liituvad taktikalise rühmaga

Täna rivistusid pidulikult abipolitseinikud, kes liituvad värskelt loodud PPA Põhja prefektuuri taktikalise suuna rühmaga. „Mul on hea meel tervitada vabatahtlikke, kes on valmis ka kõige keerulisematel aegadel andma oma panuse kogukonna ja inimeste kaitseks,“ ütles siseminister Mart Helme. „Nende abipolitseinike puhul on tegemist vabatahtlikega, kes saavad tulevikus põhjaliku väljaõppe, et olla valmis vajadusel koheselt reageerima,“ märkis Helme.

„Eriolukord näitas meile selgelt, et meil on vaja luua kriisireserv töökätest, mida saaks vajadusel iga kell kokku kutsuda ja olukorra lahendamiseks rakendada,“ rääkis siseminister. „Abipolitseinike kaasamine kriisireservi tähendab suuremat valmisolekut võimalikeks tulevasteks kriisideks või suuremat politseilist ressurssi vajavate olukordade lahendamiseks,“ lisas Helme.

Abipolitseinike tugevat rolli ühiskonnas kinnitab siseministri sõnul ka hiljuti avaldatud siseturvalisuse uuring, millest selgus, et 75 protsenti küsitletutest usaldab abipolitseinikke.

„Abipolitseinikud panustavad vabast tahtest kõvasti turvalisuse tagamisel nii kogukonnas kui suuremate sündmuste puhul – näiteks oli neist palju abi eriolukorras,“ ütles Põhja prefekt Kristian Jaani. „Täna moodustatud rühma abipolitseinike väljaõpe võimaldab neil täita politseinike kõrval vajadusel selliseid ülesandeid, mida seni on politseiametnikud üksi teinud. See olukord on uus ja huvitav nii politsei kui vabatahtlike endi jaoks,“ märkis Jaani.

Abipolitseinikud jäävad selle juures jätkuvalt politsei abiliseks ega astu politseiametnike asemele. Kriisireservis olijad jätkavad vastavalt olukorrale ka tänavatel patrullimisega ja avaliku korra tagamisega.

Taktikalise rühma abipolitseinikud hakkavad tegutsema spetsiaalselt neile loodud kahes 35-liikmelises rühmas. Lõuna prefektuuri moodustatakse samasugune abipolitseinike taktikalise suuna rühm.

Head Uudised GoodNews